25-07-2018 05:23 PM
Witam wszystkich.
Moje pytanie jest powiązane z powiadomieniami na ekranie TV.
Prawdopodobnie z tym związana jest ikonka w menu przedstawiająca symbol „dzwoneczka”, ale do rzezcy:
Czy może ktoś z użytkowników TV seria NU8000 z tego roku, orientuje się jak uruchomić wyskakujące powiadomienia o zdarzeniach z kalendarza na ekranie TV (model NU8002), które po wpisaniu do kalendarza Samsung np. w galaxy S9 powinny pokazywać się na ekranie tv ?
Dodam, że kalendarz w galaxy s9 jest synchronizowany z kontem Samsung, lecz na ekranie TV nic nie wyskakuje.
Na stronie Samsung.com/pl jest opis mówiący o tym, że powiadomienia o zdarzeniach w kalendarzu i pogoda jak również powiadonienia z innych urządzeń Samsunga Smart, powinny się pojawiać na tym modelu TV. Również na filmach na YU widać, że się pojawiają.
Czy w TV robionych na polski rynek to działa, czy ja nie umiem tego włączyć?
Dzięki za odpowiedź
28-07-2018 02:10 PM
Cześć krumar,
Zgodnie ze specyfikacją telewizora funkcja umożliwia wyświetlanie listy powiadomień o wszystkich zdarzeniach telewizora.
29-07-2018 06:46 PM
StaszkuM dziękuję za odpowiedź, ale piszesz w niej że "powiadomienia pojawią się na ekranie m. in. gdy wystąpi zdarzenie w zarejestrowanym urządzeniu". Ja mam zarejestrowany (czyli te same konto samsung na TV i w Smartfon) telefon galaxy s9+ i żadnych z telefonu zdarzeń nie mam na ekranie TV, takich jak np. zdarzenia z kalendarza.
A po przesunieciu fokusu na powiadomienia i nacuśnieciu "Wybierz" jest czyste pole nie ma żadnej listy powiadomień!
Jeżeli u Ciebie to działa to napisz proszę co ewentualnie muszę dodatkowo włączyć/skonfigurować w telefonie, żeby jakieś powiadomienia wyskakiwały na ekranie TV,
Dziękuję
31-07-2018 08:58 AM
Cześć krumar,
Moim zdaniem zarejestrowane urządzenie to tv z zalogowanym kontem Samsung.
Tak przy okazji wcześniej napisałeś „Na stronie Samsung.com/pl jest opis mówiący o tym, że powiadomienia o zdarzeniach w kalendarzu i pogoda, jak również powiadomienia z innych urządzeń Samsunga Smart, powinny się pojawiać na tym modelu TV. Również na filmach na YU widać, że się pojawiają.”
Możesz podesłać jakieś linki.
Dzięki.