Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Połączenie tv samsung QE65Q67RAT z pilotem dekodera

(Temat utworzony: 13-04-2020 07:41 AM)
13494 Wyświetlenia
kinetic17
Journeyman
Opcje

Po wymianie dekodera cyfrowego Polsatu nie potrafię go sparować z pilotem tv 

QE65Q67RAT

Model dekodera nie widnieje na liście dekodera dostępnych w tv. 

Dekoder to EVOBOX HD, model D47AO

W dekoderze ustawiłem włączony pilot mobilny, jednak na nic się to nie zdało 

Teraz mam niby nowszy i lepszy dekoder, ale posługiwanie się 2 pilotami to krok do tyłu...

Macie może jakieś rady?

Dziękuję 

0 Like
Przejdź do rozwiązania
56 Odpowiedzi
Members_sxS7urD
First Poster
Opcje

tak, wiem - po sieci jest aplikacja np. dreamdroid lub systemowa enigma na kodi, ale dzięki za info, że Vu+ DUO można obsłużyć pilotem samsunga - tylko czy moim z 2019 też? Jak to sprawdzić bez podłączenia źródła do hdmi?

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Members_sxS7urD, Bez źródła prawdopodobnie nie będziesz mógł rozpocząć konfiguracji pilota uniwersalnego, więc nie sprawdzisz.

@vdsl2, Zerkniesz czy modele Duo są dostępne na liście ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kamil40013  Już pokazywałem jest tego sporo.

Paulin3
First Poster
Opcje

Pomocy, mój telewizor nie ma na liście dekoderów Evobox (model D63DZ, dostawca Netia) przez co nie moge sparować z pilotem. Model telewizora - UE50MU6172

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Paulin3  U mnie też nie ma takiego modelu na TV 43Q60RAT jedynie jest Evobox  po wybraniu dostawcy Netia. Jak mi wiadomo ten dekoder też jest w Polsacie i produkowany przez Polską firmę  InterPhone Service

0 Like
Paulin3
First Poster
Opcje

No właśnie u mnie po wybraniu dostawcy Netia nie ma Evobox i nie bardzo wiem co mam z tym zrobić

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Paulin3  Raczej nic nie zrobisz i nie będzie możliwości sterowania tym dekoderem z poziomu TV.

Możesz wybrać dostawcę Polsat i wpisać  Evobox ale nawet jak będzie to obawiam się że nie będzie sterowania.

0 Like