Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Błędne informacje na pasku

(Temat utworzony: 08-05-2022 01:49 PM)
1417 Wyświetlenia
b0rek
Explorer
Opcje
Mam problem w telewizorze 55tu8502 (wersja oprogramowania T-NKLDEUC-2200.9, BT-S). Pokazują mi z opóźnieniem informacje o bieżącym programie w tv. Problem zgłoszany do kablówki ale po ich stronie jest ok. Zmieniłem moduł Ci ale też nie pomogło. Opóźnienie wynosi około 15min. Jeden program kończy się np o 18:20 i powinna wskoczyć informacja o kolejnym programie lecz tak się nie dzieje. Na zdjęciu widać dokładnie o co chodzi. Ktoś ma taki problem i go rozwiązał? 

image

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Sprawdziłem to na modelu z 2019 roku 43Q60RAT i działa idealnie na telewizji naziemnej.

@b0rek  Proponuje zgłosić problem przez  wsparcie techniczne E-mail

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@b0rek Witam przewodnik EPG jest podawany przez nadawcę razem z kanałem. Proponuję zrobić reset telewizora i sprawdzić czy godzina jest aktualna. W dekoderach potrafi się często taki problem zdarzyć
0 Like
b0rek
Explorer
Opcje
Reset robiony 5 razy, godzina ok, na drugim tv jest wszystko poprawnie z tym samym sygnałem.
0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Aktualizacja jest aktualna? Może być jeszcze problem z softem
0 Like
b0rek
Explorer
Opcje
Nie ściąga nowej
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@b0rek  A ten drugi TV jest taki sam czy może innej marki?

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Przypominam sobie ze kiedyś był taki problem z kodowanie EPG na stacjach TVP niektóre odbiorniki sobie z tym nie radziły. Czy na innych stacjach tez masz opóźnione godziny nadawania?
0 Like
b0rek
Explorer
Opcje
LG
0 Like
b0rek
Explorer
Opcje
Tak, na wszystkich stacjach tak jest.
0 Like