23-09-2020 12:47 PM
Hej,
Czy moglby ktos pomoc i powiedziec, czy jest mozliwosc sparowania pilota smarta TV z modelu Q70 z dekoderem Horizon UPC 7002KLG?
Niestety poki co mi to nie dziala. Probowalem konfiguracji recznej, wyszukiwalem rowniez po modelu ale nie chce zalapac kontaktu.
Z gory dziekuje za pomoc.
26-04-2021 01:04 PM
czytając ten wątek, postanowiłem ze jeszcze raz spróbuje skonfigurować pilota, tak aby działał z dekoderem od UPC. Wiem że da sie to zrobić bo kilka miesięcy temu udało mi sie to raz wykonać, tylko po resetowaniu TV konfiguracja przepadła i sie wszystko wykrzaczyło.
Oczywiście wpisywanie modelu dekodera nic nie daje, ale chyba udało mi sie znaleźć rozwiązanie tego problemu. Być może to tylko przypadek, ale zmieniłem jedną opcje.
W opcjach TV wszedłem do
OPCJE/OGÓLNE/MENADŻER URZĄDZEŃ ZEWNETRZNYCH/ROZSZERZENIE SYGNAŁU WEJŚCIOWEGO
Tam wyświetlają sie wszystkie wejścia HDMI. W moim przypadku zaznaczony był tylko HDMI4. Dekoder mam podłączony do HDMI1, wiec zaznaczyłem i spróbowałem skonfigurować dekoder ponownie. O dziwo zadziałało. Na jak długo to sie okaże
26-04-2021 01:29 PM
@Vein, U mnie niestety włączenie tej opcji nic nie zmieniło w kwestii obsługi dekodera. Niezależnie, czy wpiszę model ręcznie, czy skorzystam z automatycznego wyszukiwania, sterowanie nie działa.