Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Pilot Smart TV (QE75Q70) -> Dekoder Horizon UPC 7002KLG - Parowanie

(Temat utworzony: 23-09-2020 12:47 PM)
11412 Wyświetlenia
Psiw
Apprentice
Opcje

Hej,

Czy moglby ktos pomoc i powiedziec, czy jest mozliwosc sparowania pilota smarta TV z modelu Q70 z dekoderem Horizon UPC 7002KLG? 

Niestety poki co mi to nie dziala. Probowalem konfiguracji recznej, wyszukiwalem rowniez po modelu ale nie chce zalapac kontaktu. 

Z gory dziekuje za pomoc. 

21 Odpowiedzi
Vein
First Poster
Opcje

czytając ten wątek, postanowiłem ze jeszcze raz spróbuje skonfigurować pilota, tak aby działał z dekoderem od UPC. Wiem że da sie to zrobić bo kilka miesięcy temu udało mi sie to raz wykonać, tylko po resetowaniu TV konfiguracja przepadła i sie wszystko wykrzaczyło. 

Oczywiście wpisywanie modelu dekodera nic nie daje, ale chyba udało mi sie znaleźć rozwiązanie tego problemu. Być może to tylko przypadek, ale zmieniłem jedną opcje.

W opcjach TV wszedłem do

OPCJE/OGÓLNE/MENADŻER URZĄDZEŃ ZEWNETRZNYCH/ROZSZERZENIE SYGNAŁU WEJŚCIOWEGO

Tam wyświetlają sie wszystkie wejścia HDMI. W moim przypadku zaznaczony był tylko HDMI4. Dekoder mam podłączony do HDMI1, wiec zaznaczyłem i spróbowałem skonfigurować dekoder ponownie. O dziwo zadziałało. Na jak długo to sie okaże :smiling-face:

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Vein, U mnie niestety włączenie tej opcji nic nie zmieniło w kwestii obsługi dekodera. Niezależnie, czy wpiszę model ręcznie, czy skorzystam z automatycznego wyszukiwania, sterowanie nie działa.