25-09-2017 02:38 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
- Report Inappropriate Content
Witam
Przedwczoraj kupiłem telewizor z dołączonym pilotem Smart Control TM1860. Problem polega na tym, że ani w instrukcji ani w internecie nie mogę znaleźć do niego komend głosowych. Czy ktoś posiada taką listę. Czy komendy trzeba wymawiać tylko po angielsku czy jest możliwość również po polsku?
Solved! Go to Solution.
1 Solution
Accepted Solutions
26-09-2017 02:39 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Tak jak pisałem dla nowych modeli nie ma zamkniętej listy poleceń. Dodatkowo dla modeli z 2017 roku, miedzy innymi Twojego, interakcja głosowa jest tylko w języku angielskim.
26-09-2017 12:57 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Mam wrażenie, że masz pilota TM1680 a nie TM1860. Czy możesz to sprawdzić. W polskich modelach z roku 2016, czyli KU i KS występuje pilot, który ja wymieniłem. Na wszelki wypadek podaj model telewizora.
W sumie niezależnie od modelu pilota, funkcje głosowe - interakcja głosowa, nie są zapisane w pilocie, tylko jest to funkcja realizowana przez internet. Pilot jest jedynie mikrofonem a odbiornik telewizyjny przekaźnikiem danych. W starszych modelach można było wywołać pomoc, która wyświetlała podstawowe komendy. W nowszych modelach nie ma zamkniętej listy, do tego raczej służy ona do wynajdywania treści w internecie więc nie ma opcji pomocy.
26-09-2017 02:32 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Trochę namieszałem. Sugerowałem się zdjęciem, które znalazłem w internecie.
Sprawdziłem i mój model pilota to TM1750A (do telewizora UE50MU6102).TM1750A
26-09-2017 02:39 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Tak jak pisałem dla nowych modeli nie ma zamkniętej listy poleceń. Dodatkowo dla modeli z 2017 roku, miedzy innymi Twojego, interakcja głosowa jest tylko w języku angielskim.
26-09-2017 02:47 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
No tak, szkoda, że nigdzie o tym nie piszą. Gdybym wiedział to pewnie bym się nie zdecydował na model tego telewizora. Niestety ale pilot jest beznadziejny.
Dzięki za info.
14-10-2017 09:15 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Mój model telewizora KS7000 49".
Smart pilot na pewno obsługuje polecenia po polsku:
- głośność np "dwadzieścia" = zmieni głośność do poziomu 20
- wycisz
- kanał "dwa" zmieni na dekoderze na kanał drugi
- wszystkie inne polecenia wyszukuje jako filmiki na you tube
Pisałem do "WSPARCIE SAMSUNG" w odpowiedzi dostałem, że nie wiedzą - absurd!!!
16-10-2017 12:40 PM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Hej @Michaeal_PO
Model KS7000 to model z 2016 roku i w tym roczniku interakcja jak najbardziej jest w naszym języku. Tym niemniej również nie ma zamknietej listy poleceń. Tak jak napisałem wcześniej interakcja w modelach z 2017 roku czyki M, MU i Q-LED jest po angielsku.
12-12-2017 09:27 AM
- Mark as New
- Bookmark
- Subscribe
- Mute
- Subscribe to RSS Feed
- Highlight
Podobno we wszystkich telewizorach interakcja głosowa będzie po Angielsku, zamykają Polskie serwery czy coś.Podobno w regulaminie który akceptujemy przy konfiguracji jest napisane że Samsung może zmieniać właściwości niektórych funkcji.