Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie Smart TV QE55Q67T z dekoderem UPC 4K BOX Arris VIP5002W (Apollo)

(Temat utworzony: 03-12-2020 01:26 AM)
33444 Wyświetlenia
cramerpl
Apprentice
Opcje

Witam,

Posiadam TV QE55Q67T i ostatnio podkusiło mnie skorzystać z oferty UPC na telewizję 4K, z dekoderem Arris VIP5002W (przez UPC zwanym Apollo IP 4K F3314 nPVR)

Niestety, od blisko 2 miesięcy nie potrafię sparować pilota od TV z dekoderem (podłączony poprzez HDMI do TV) w żaden sposób tak, aby smart pilot Samsunga obsługiwał także to cudo (oczywiście Universal Remote nie wykrywa dekodera UPC, modelu VIP5002W nie ma na liście urządzeń, inne modele - przetestowałem, zero efektu.

Może ktoś, coś doradzi? Może ktoś borykał się z podobnym wyzwaniem i udało się rozwikłać ten węzeł gordyjski? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź :smiling-face:

Pozdrawiam,

Bartosz

53 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@cramerpl  Widzę, że ten dekoder nie można sparować z żadną marka TV. Sprawdź, czy masz ustawione w dekoderze sterowanie urządzeniami.

cramerpl
Apprentice
Opcje

@vdsl2, dzięki za podpowiedz - tak, oczywiście, jest ustawione w dekoderze sterowanie urządzeniami - ale, żeby nie było; sprawdziłem tez z wyłączona opcja sterowania urządzeniami w dekoderze.

i - tutaj niestety bez niespodzianek 😕 Żadne z dwóch możliwy h ustawień w żaden sposób nie wywarło wrażenia na Arris vel Apollo :smiling-face:

pozdrowienia,

B.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jest, to nowy dekoder może kiedyś zostanie dodany, ale też nie ma go w modelach TV z 2019 roku

cramerpl
Apprentice
Opcje

UPC wyszło z oferta 4K i z właściwie kojarząca sie  w tym wypadku nazwa Apollo tego cuda kilka m-cy temu na rynek. Wiec nowe ‚cudo’. 
Tak, nadzieja umiera ostatnia - pokiereszowani ale przeżyjemy :winking-face:

zastanawia mnie tylko jakim cudem pilot od tego małego drania jest w stanie sparować sie z TV Samsunga i nim starować (parowanie tez po czymś przypominającym Univ Remote), połączenie HDMI, a w druga stronę - nawet nie drgnie....

B

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
cramerpl
Apprentice
Opcje

Zdecydowanie, i w tę stronę działa - pilotem dekodera steruje (prawie) całym TV - ale to nie to samo co srebrny jeden jedyny pilot Samsunga obsługujący (jak kiedyś) cały TV, UPC i AppleTV, nie wspominając o głośnikach :smiling-face:

i to właśnie mnke nurtuje - działa jedynie w stronę dekoder kontrolujący TV. Rozumiałbym, gdyby w ogóle nie działało - ale jakim cudem w tamtym kierunku tak, a w drugim (na ktorym mi zależy) - nie?

B

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak ten dekoder też nie działa z telewizorami Sony więc gdzie leży problem ?

MichalKarcz
Student
Opcje

Witam podpinam się do tematu. Posiadam Samsung QLED QE65Q67TAU i też mam ten sam problem. Brak możliwości obsługi pilotem telewizora APOLLO IP 4K F3314 nPVR . Wielka szkoda bo ten pilot Samsunga to rewelacja. 

0 Like
CzarekSz
Pioneer
Opcje

@MichalKarcz 

Na początek sprawdź, czy Twój TV ma najnowsze oprogramowanie, czyli 1460 (niedawno zostało ono udostępnione, a telewizor mógł go jeszcze samodzielnie nie pobrać). Jeżeli masz poprzednią wersję systemu, wykonaj update zgodnie z poniższą instrukcją:

https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/... 

Prawodpodobnie system dekodera nie jest w pełni kompatybilny z oprogramowaniem telewizora, jednak najnowsza aktualizacja może to zmienić. 😉

0 Like