Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Parowanie pilota z dekoderem nc+

(Temat utworzony: 27-02-2022 08:44 PM)
7853 Wyświetlenia
littleolenka
Apprentice
Opcje

Witam. Mam problem z obsługa dekodera Canal + pilotem od TV  SAMSUNG UE75TU7102 75" LED.  Wszystko działało poprawnie do momentu rozłączenia dekodera podczas wichury. Od tego czasu działają tylko wybrane przyciski. Zmieniałam wejście HDMI, sprawdzalam aktualizacje. Robiłam reset rutera. Wyczytalam co nieco tutaj na forum i zatrzymałam się na etapie jak na zdjęciu w załączniku . Niezależnie ktora opcje nbox wybiorę pilot i tak nie działa jak powinien. Co robić? Dziękuję za pomoc 

IMG_20220227_180257.jpg

16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@littleolenka  Domyślam się że masz najnowszy firmware wersja  2200 w TV?

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE75TU7102KXXH/#downloads

Jakie to przyciski chodzi że niektóre działają?

Czy TV i dekoder był resetowany do ustawień fabrycznych?

[PORADNIK] Konfiguracja uniwersalnego pilota

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/poradnik-konfiguracja-uniwersalnego-pilota/m-p/363307...

0 Like
littleolenka
Apprentice
Opcje

Dzięki za odpowiedź i pomoc. Tak , firmware aktualny. Zdjęcie w załączniku. Mogę włączyć i wyłączyć tv i regulować głośność ale nie mogę przełączać programów. 

0 Like
littleolenka
Apprentice
Opcje

IMG_20220309_165553.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@littleolenka  W sumie to nie mam żadnego pomysłu co jest nie tak. Ale w instrukcji od dekodera jest mowa o sterowaniu za pomocą pilota od dekodera a nie TV.

0 Like
littleolenka
Apprentice
Opcje

Kurcze ale to działało 😞 dużo wygodniej jest operować jednym pilotem 

0 Like
Bart81
Navigator
Opcje

Witam, odświeże trochę temat.

Mam skonfigurowany pilot samsunga pod dekoder canal+ i działa poprawnie ale jedynie czego mi brakuje to dostępu do ustawień  ścieżki dźwiękowej i napisów. Na pilocie z dekodera C+ przycisk jest oznaczony jako OPT+ i po naciśnięciu wyświetla sie pasek jak na załączonym zdjęciu. Czy jest możliwość dostępu do tego paska z pilota od Samsunga?

20250615_115935.jpg

0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Bart81, myślę, że jeśli za to odpowiada specyficzny przycisk pilota dekodera, to nie ma takiej możliwości.

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Bart81
Navigator
Opcje

Dodam że na poprzednim pilocie samsunga z modelu telewizora ue55ks8090 ta funkcja działała i o ile dobrze pamiętam była wywoływana strzałką w górę ale nie jestem pewien. Na aktualnym pilocie wykorzystałem chyba wszystkie możliwe kombinacje i niestety żadna kombinacja nie działa 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bart81  A jaki masz teraz model TV?

0 Like