18-01-2020 07:19 PM
Witam
Kupiłem Soundbar HW-N550 do telewizora. Według instrukcji jest napisane, że odległość pod telewizorem powinna wynosic minimum 5 cm. Niestety poniewczasie to zauważyłem i powiesiłem go tylko 2 centymentry nizej. Czy musze zdjąc i powiesić niżej? Nie chcę robic kolejnych dziur w scianie, tym bardziej że wystąpiłby problem z zamaskowaniem starych. Dlaczego zaleca się te odległość 5 cm? Czy dlatego, że bliskość soundbara może wpłynąć negatywnie na telewizor? Na przykład uszkodzić go? A może chodzi o to, że telewizor blokuje rozchodzenie się dźwięku? Telewizor mam zawieszony pod kątem, dół jest tylko 5 cm od ściany, zaś soundbar ma przednią ściankę aż 10 cm. W żadnym wypadku nie wpływa na komfort dźwięku. Inna sprawa, że zawieszenie soundbara niżej wyglądałoby gorzej.
Pozdrawiam.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
19-01-2020 09:35 AM
Dlaczego zalecana jest, odległość między urządzeniami była, minimum 5 cm do odprowadzania ciepła, jakie wydzielają urządzenia.
19-01-2020 09:35 AM
Dlaczego zalecana jest, odległość między urządzeniami była, minimum 5 cm do odprowadzania ciepła, jakie wydzielają urządzenia.
19-01-2020 10:13 AM
Rozumiem. Rzeczywiście pod telewizorem są kratki wentylacyjne. No nic, trzeba bedzie przewiesić niżej i maskować jakoś te dziury, grrrr.... 😕 Dzięki za odpowiedź.