Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Odbarwienia na obudowie tv Samsung CU7192

(Temat utworzony: 26-07-2023 11:52 PM)
407 Wyświetlenia
Villemo666H
Apprentice
Opcje

Cześć, od tygodnia jestem właścicielką 43- calowego tv CU7192. Mam problem z jego obudową (nie zauważyłam go wcześniej, bo dookoła ramki naklejone były taśmy ochronne, które odkleiłam dopiero dzisiaj). Na górnej ramce są widoczne, jakby odbarwienia (załączam zdjęcie). Są one tylko tam (reszta obudowy jest ok).

Moje pytanie brzmi: czy da się to jakość wyczyścić? Próbowałam wilgotną szmatką z mikrofibry, ale nic to nie dało?

Zgłaszać to na gwarancję, czy nie warto i sobie odpuścić? Proszę o radę.

IMG20230726234109.jpg

3 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Villemo666H  Myślę że najlepiej będzie jak prześlesz zdjęcia do Samsunga przez e-mail.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Villemo666H
Apprentice
Opcje

IMG20230806192649.jpg

IMG20230807133923.jpg

Dawno się nie odzywałam. Słowem wyjaśnienia: ramka została wymieniona razem z matrycą, ale pojawił się inny problem 😞

Zapewne kojarzycie (jeśli macie tv Samsung bez ramek) te szpary między matrycą a ramką obudowy. Zauważyliście też, że jest tam coś w rodzaju taśmy (takie czarne, klejące coś). Otóż u mnie po lewej stronie ta taśma się wykruszyła (ten fragment wystający poza matrycę; pod matrycą dalej jest, bo nie ma dziury). Zostały jakieś nędzne, postrzępione resztki.

Oczywiście był pan z serwisu, ale stwierdził, że ten fragment taśmy, który się wykruszył nie ma żadnego wpływu na stabilne przymocowanie matrycy. Chciałabym mu wierzyć, ale strasznie się boję, że po tej stronie matryca mi się odklei.

Czy jest tu ktoś, kto wie jak matryca jest zamocowana i czy faktycznie nic się nie stanie?

Przesyłam zdjęcia. To białe, to właśnie resztki tej taśmy, która jest połyskliwa.

0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

@Villemo666H Hej,

Jeżeli serwis mówi, że wszystko jest w porządku, to nie powinnaś mieć powodów do obaw, ale rozumiem strach, dla pewności nie zaszkodzi zasięgnąć drugiej opinii, zrób zdjęcie całego telewizora, i prześlij do wsparcia technicznego razem z tymi, które już zrobiłaś, zweryfikują sprawę 😉

https://www.samsung.com/pl/support/contact/