Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Konflikt dwóch pilotów i TV

(Temat utworzony: 05-10-2020 08:50 PM)
2314 Wyświetlenia
OtsukareSama
First Poster
Opcje

Witam, 

Mam w od wczoraj w pokoju dwa telewizory. Jeden pełni funkcje TV, a drugi monitora do komputera.  Jeden jest sprzed trzech lat z serii MU, a drugi nowy to Samsung QE43Q64TAU. Oba mają podobne aluminiowe piloty. Normalnie każdy działa do każdego prócz jednego wyjątku, przycisku WŁĄCZANIA. No i tutaj mam paradoks, bo gdy klikam jednym przyciskiem dowolnego pilota WŁĄCZ/WYŁĄCZ oba reagują. Nie chcę aby tak było, a każdy tylko działał do swojego. 

W ostateczności rozważam zwrot nowego produktu i kupno innej marki. 

Czy można to naprawić, a jeśli tak, to w jaki sposób? 

0 Like
5 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Już były podobne tematy ja mam dwa modele z 2019 jak UE43RU7472 i QE43Q60RAT i jednym pilotem nie jest w stanie włączyć czy wyłączyć dwóch TV.

0 Like
OtsukareSama
First Poster
Opcje

No ale właśnie u mnie tak jest, że jednym pilotem się WŁĄCZAJĄ, a ja tak NIE CHCĘ. Dosyć poważna sprawa jest to dla mnie, bo inaczej będę musiał zwracać zakup i szukać czegoś innego.

Co zrobić, żeby w tych obu pilotach ten przycisk WŁĄCZ/WYŁĄCZ działał tylko do tego co powinien telewizora? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@OtsukareSama  Pilot działa po BT jeśli oba urządzenia są, w tym samym pomieszczenie to nic nie zrobisz.

0 Like
OtsukareSama
First Poster
Opcje

Czyli został mi tylko zwrot zakupu...

0 Like
LukaszG
Journeyman
Opcje
Witam, też tak mialem. Jest możliwość sparowania danego telewizora z pilotem. Ja zrobiłem tak, że jeden tv wyłaczyłem od zasilania a drugi sparowałem z pilotem. Trzeba w dosyć bliskiej odległości od telewizora na pilocie nacisnąć dwa przyciski "wstecz i pauza" okolo 5 sekund. Na ekranie pojawi się ikona pilota z baterią. Gotowe. Z drugim telewizorem taka sama czynnosć. Pozdrawiam.
0 Like