Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa netflix

(Temat utworzony: 25-12-2017 10:46 AM)
61187 Wyświetlenia
Magda1985
Apprentice
Opcje

Witam

na moim telewizorze UE40D8090YSXZG nie działa aplikacja netflix. Gdy próbuje ja włączyć wyłącza sie aplikacja i powraca do smart hub. Inne aplikacje działają, dodam JesCze, ze region mam ustawiony na Niemcy gdyż na polskim regionie nie mam wogole Netflixa. Próbowałam zmieniać regiony, przeinstalowa aplikacje, ale nic to nie dało. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc? 

Magda

0 Like
140 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Powiem szczerze, ze nie mam pojęcia co to może być. Całkiem możliwe, że doszło jakiegoś uszkodzenia tv.
Ja jednak nie podawałbym się i jeszcze raz zresetowałbym do ustawień fabrycznych i ponownie wgrał z pendrive oprogramowanie. Ponadto warto podpytać swojego dostawcy usług internetowych, czy nie blokuje jakiś portów. Tylko nie z panią (bez urazy) z infolinii a z technikiem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Posejdon
Apprentice
Opcje

Cześć, mam duży problem z aplikacją Netflix, gdy próbuję ją uruchomić wyskakuje "ładowanie" i latające kółeczko przez około pół minuty i potem to znika, nic się nie dzieje... TV nowy i nigdy nie udało mi się odpalić tej apki. Model TV to MU6102. Resetowałem smart HUB, resetowałem TV do ustawień fabrycznych, reinstalowałem Netflixa (bo usunąć się nie da), aktualizowałem oprogramowanie z pendrivea i nic nie pomaga... czy ktoś tak ma/miał? 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Odłącz tv od prądu na jakieś 10 min. po włączeniu zrestartuj go i sprawdź co się będzie działo.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Posejdon
Apprentice
Opcje

TV mam od dwóch tygodni, więc gaszony z prądu był wielokrotnie. Co do restartu, czy to normalne, że po restarcie dalej był internet (zapisane hasło wifi itd), urządzenia typu laptop, telefon też mimo resetu są "połączone" z TV

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Zgodnie z instrukcją obsługi, którą rzadko kto czyta, te dane nie są usuwane. :winking-face:

0 Like
Posejdon
Apprentice
Opcje

Podczas restartu pisało, że "wszystkie ustawienia sieciowe zostaną usunięte", ale to bardzo ogólnikowe słowa. Powiedz mi jeszcze czy podczas restartu tv cofa wersje oprogramowania do fabrycznej? bo mi po restarcie została nowa wersja którą zainstalowałem z pendrivea. No i... to co mogę zrobić z tym netflixem?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Nie cofa do fabrycznej. Spróbuj wykonać kilka restartów połączonych z odłączeniem tv od prądu.

0 Like
jag888
First Poster
Opcje

Witam wszystkich

podpowiedzcie co moge zrobic, mam tv jak w temacie, niestety od samego poczatku nie ma aktualizacji do aplikacji Netflix z polskim jezykiem

oczywiscie moge wybrac jezyk polski do napisow czy lektora, niemniej cale menu jest po angielsku

mam  domu inne tv, o wiele tansze od tego modelu i tam sukcesywnie byla aktualizacja aplikacji

pisalem do Samsunga, niemniej odeslano mnie do Netflixa, wskazujac ze to nie ich problem

wysylajac maila do Netflixa - cisza

w ustawieniach Netflix na TV mam taka wersje aplikacji: release-20151005_15-p

przychodzi Wam cos na mysl?

oczywiscie dla mnie czy dzieci to nie problem, niemniej ostatnio dziadkowie zapalali miloscia do Netflixa i co chwila prosza by przetlumaczyc im opis filmu ... a to juz uciazliwe (w pokoju w salonie mam inny TV Samsunga i tam wszystko w Netflixie po polsku)

pozdrawiam i dziekuje z gory

jarek

0 Like
LeszekJ
Voyager
Opcje

W ustawieniach konta masz Kraj/język PL/pl-PL na tym problematycznym TV?

Jaki masz adres IP serwera DNS w ustawieniach sieciowych tego TV?

Jaki jest ustawiony język menu w tym TV?

Próbowałeś odinstalować i zainstalować ponownie apkę Netflixa?

0 Like
jag888
First Poster
Opcje

w ustawieniach nie ma wlasnie jezyka PL - z poziomu aplikacji na TV nie mozna tego zmienic

w ustawieniach Netflix na PC mam jezyk polski na tym koncie

menu w telewizorze jest ustawione na pl, nie da sie odinstalować tej aplikacji (kilka aplikacji tak ma)

0 Like