Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa netflix

(Temat utworzony: 25-12-2017 10:46 AM)
61129 Wyświetlenia
Magda1985
Apprentice
Opcje

Witam

na moim telewizorze UE40D8090YSXZG nie działa aplikacja netflix. Gdy próbuje ja włączyć wyłącza sie aplikacja i powraca do smart hub. Inne aplikacje działają, dodam JesCze, ze region mam ustawiony na Niemcy gdyż na polskim regionie nie mam wogole Netflixa. Próbowałam zmieniać regiony, przeinstalowa aplikacje, ale nic to nie dało. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc? 

Magda

0 Like
140 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Tomasz 1972  aplikacji nie można odinstalować jest to fabryczna. Aplikacja teoretycznie sama się aktualizuje ale też można to wymusić z poziomu samej aplikacji. Proponuje ci kontakt z Netflix w tej sprawie.

Mmppp
Explorer
Opcje

Też miałem problemy z aplikacją Netflixa na tv Samsung. Rozmowy z działami technicznymi tych firm nie dały żadnego rezultatu - jedna wielka spychologia i przerzucanie się winą. W końcu wkurzyłem się i zakupiłem przystawkę Chromecast 4. Teraz wszystko działa jak należy. Pozdrawiam.

0 Like
pablik01
Pioneer
Opcje

Witam w moim egzemplarzu codziennie występuje taki problem: telewizor zostaje wyłączony wieczorem, następnego dnia gdy chcę włączyć aplikację Netflix zamiast niej pojawia się czarny ekran. Aby móc ją włączyć muszę przytrzymać klawisz wyłącz tak aby telewizor się zresetował, czy ktoś ma taki sam problem?

Problem występuje tylko z Netflixem. 

Tak na marginesie Tizen chyba generalnie nie jest dobrym systemem, wczoraj chciałem sprawdzić czy jest dostępna jakaś aktualizacja, i mimo aktywnego połączenia z internetem opcja aktualizacji i diagnostyki była niedostępna, do tego wszystkiego TV miał zamiast standardowej nazwy wprowadzona jakaś inną (jakaś rabbit...) Dopiero po przywróceniu standardowej nazwy TV opcje się uaktywniły...

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jaką masz obecnie wersję firmware w TV?  Nazwa TV nie może się sama zmieć. A dlaczego twierdzisz że system TIZEM jest nie dobry?

patyczak
Black Belt 
Opcje
Aktualizacje najlepiej jest sprawdzać na stronie wsparcia technicznego dla danego modelu. Tizen jest ok, pod warunkiem, że nie traktuje się TV i samego Tizena, jak laptopa z Windowsem lub iOS.
Novik
Navigator
Opcje
Też mam tizen i też występuje problem z netflixem oraz wifi ale sporadycznie 1 na 3-4 miesiące. Problem rozwiązuje tak samo jak Ty reset TV.
0 Like
pablik01
Pioneer
Opcje

U mnie też nie było to częste, nasiliło się to w tym tygodniu

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pablik01   Nie odpowiedziałeś na zadane moje pytanie jaką masz wersję firmware?

Czy reset TV robiłeś w ten sposób?

Reset flash:

Włącz TV
Naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na TV
Następnie naciśnij i przytrzymaj przez 5 sek. przycisk Power na pilocie
Odczekaj 30 sek. - 1 min. Logo startowe TV pokaże się na chwile i zniknie
Odczekaj następnie 30 sek. - 1 min. TV uruchomi się automatycznie pokazując stronę startową
Ważne. Sposób ten zalecany jest dla TV podłączonych do Internetu, gdyż po resecie część ustawień przywracana jest poprzez sieć. Może on przywrócić ustawienia fabryczne całego telewizora, więc ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień. Jeśli TV nie ma połączenia z siecią- nie wolno go wykonywać.

Ważne: Podczas wykonywania resetu, nie odłączaj kabla zasilającego. Gdy TV nie odpowiada przez 3 min, należy włączyć TV za pomocą pilota I spróbować wykonać reset ponownie.

pablik01
Pioneer
Opcje

W tej chwili nie sprawdzę wersji oprogramowania, bo jestem poza domem. Reset wykonuje poprzez przytrzymanie power na pilocie. TV się uruchamia ponownie i wtedy jest wszystko ok. Po nocy znowu problem wraca, tzn. nie wiem jakby TV się zachował gdyby Netflix nie był pierwszą aplikacja która chce odpalić po włączeniu, bo w tej chwili jest tak że odpalam apke po włączeniu

Updated: żona sprawdziła mówi że wersja 1430

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@pablik01   Czy wyłączasz TV na włączonej aplikacji Netflix?

0 Like