Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie działa netflix

(Temat utworzony: 25-12-2017 10:46 AM)
61138 Wyświetlenia
Magda1985
Apprentice
Opcje

Witam

na moim telewizorze UE40D8090YSXZG nie działa aplikacja netflix. Gdy próbuje ja włączyć wyłącza sie aplikacja i powraca do smart hub. Inne aplikacje działają, dodam JesCze, ze region mam ustawiony na Niemcy gdyż na polskim regionie nie mam wogole Netflixa. Próbowałam zmieniać regiony, przeinstalowa aplikacje, ale nic to nie dało. Czy ktoś jest w stanie mi pomoc? 

Magda

0 Like
140 Odpowiedzi
defender23
Apprentice
Opcje
Ja nie dostałem, ale wlasbie sprawdziłem i Netflix już działa.
0 Like
paulinatopolska
Journeyman
Opcje

U mnie znowu to samo. Przez tydzień działał. Zgłoszone ponownie do Tmobile.

@defender23 @vdsl2 @Estejot 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@paulinatopolska U mnie działa nie widzę żadnego problemu.

0 Like
RedWhite
Apprentice
Opcje

Nie mam pojęcia o co chodzi. Posiadam Samsunga 65" 8052 model 2018. Klikając na ikonę "NETFLIX" nic się nie dzieje. Jest tylko animacja "kliknięcia" ale aplikacja się nie uruchamia. YouTube jak i inne aplikacje bez zarzutu a tutaj nie ma reakcji. System jest najnowszy.

EDIT/ Zresetowałem Smart Huba i działa.

KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć @RedWhite 

Dzięki za edycje posta i info. :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@paulinatopolska  Czy T-mobile potwierdził że problem jest po ich stronie ?

0 Like
paulinatopolska
Journeyman
Opcje

Tak. Na nstępny dzień usterka została naprawiona.

fizol
First Poster
Opcje

Cześć wszystkim,

Mam podobny problem jaki opisał kolega @RedWhite.

Sprzęt: Telewizor UE50MU6172

Od jakiegoś czasu mam problem z uruchomieniem aplikacji Nettflix. Po kliknięciu na okienko aplikacji nic się nie dzieje. Telewizor jakby myślał parę sekund po czym nie uruchamia aplikacji i powraca do poprzednio wykonywanego zadania. Pozostałe aplikację działają bez zarzutu.

Reser SmartHub-a nie pomógł. Reinstalacja aplikacji Nettflix również.

Jedynym rozwiązaniem jest odłączenie telewizora z zasialnia elektrycznego i podłaczenie go ponownie.

To jednak nie jest rozwiązaniem.

Proszę o informację co może być przyczyną i jak mogę rozwiązać problem.

Z góry dziękuje za wskazówki.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Cześć @fizol,

W pierwszej kolejności sprawdź, czy tv ma najnowsze oprogramowanie, powinno być 1262.0. Jeśli jest inne, przeprowadź aktualizację zgodnie z instrukcją https://eu.community.samsung.com/t5/Sprz%C4%99t-Audiowizualny/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/... .

Jeśli ciągle będziesz miał utrudnienia, zadzwoń na Infolinię i poproś o połączenie zdalne. Konsultant sprawdzi urządzenie pod kątem błędów.

0 Like
Tomasz 1972
First Poster
Opcje

 Witam, mam prośbę, córka ma taki tv jak na zdjęciu, nie mogę odinstalować apki Netflix ani pobrać innej wersji bo ta która jest nie ma języka polskiego i w ogóle jest taka stara ze jeszcze ma stare napisy :winking-face:

czy jest opcja żeby to zaktualizować ? Na tv w pokoju obok mam wszystko inaczej a tu taki problem ;(

prosze o podpowiedz gdzie znajdę rozwiązanie. 
z góry dziękuje i pozdrawiam Tomasz 

77A00666-F6E4-4CAC-8837-D1D728797C64.jpeg

0 Like