Schließen

Wonach suchst du?

abbrechen
Suchergebnisse werden angezeigt für 
Stattdessen suchen nach 
Meintest du: 

Originalthema:

Napisy w UE55NU8002

(Thema erstellt am: 04-05-2019 08:47 PM)
26514 Anzeigen

Ich habe dieses Problem auch

ViolentTutor
First Poster
Optionen
Witam, W trakcie oglądania TV, której dostawcą jest UPC (za pomocą karty CI+) notorycznie przy przełączaniu kanałów pojawiają mi się tekst wyświetlanego filmu/programu - tak jak w wersjach dla niedosłyszących. Każdorazowo muszę nacisnąć klawisz menu i w menu podręcznym wyłączyć wyświetlanie napisów - nadmienię, że w ogólnych ustawieniach telewizora napisy są wyłączone. Proszę o informację jak trwale mogę je wyłączyć?
0 Likes
189 Antworten
Robo3
Explorer
Optionen
Lublin
0 Likes
gregorijb
Pioneer
Optionen

Hej też mam firmware wer 1356.2, lecz mieszkam na terenie Warszawy i napisy się pojawiają. Po kontakcie z UPC - nie widzą problemu po swojej stronie.

0 Likes
Kryshkin
First Poster
Optionen

Cześć mam to samo, UPC, ci+ ale jestem z czestochowy. Znalazł już ktoś coś może czy tak ja ją na każdym kanale wyłączacie napisy z osobna. Najgorzej że po ponownym włączeniu tv problem wraca

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

Jedyne rozwiązanie to zamiana modułu na dekoder.

0 Likes
nut42
Student
Optionen

Pamiętacie moje perypetie z „samoczynnie pojawiającymi się napisami” w modelu Samsung QLED QE55Q67RAT, wymieniłem na nowy model Samsung QLED QE55Q77TAT, problem zniknął, jeszcze w trakcie trwającej Reklamacji wymieniłem moduł „UPC Moduł CI+” gdy korzystałem ze „starszego” TV QLED QE55Q67RAT, napisy wciąż się pojawiały, zakup nowego modelu QLED QE55Q77TAT, był dobrym posunięciem.

Obecnie cieszę się oglądaniem ciekawych programów i filmów bez konieczności ciągłego wyłączania – „samoczynnie pojawiających się napisów”.

Może Ktoś z Was skorzysta z podpowiedzi.

0 Likes
Robo3
Explorer
Optionen

Wymiana modułu CI+ przez UPC nie rozwiązała problemu.  Telewizor nadal wyświetla napisy pomimo ich notorycznego wyłączania w ustawieniach ! Nie wiem co jeszcze mogę zrobić i do kogo zwrócić się o pomoc !?

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@Robo3  Masz już najnowszy firmware wer 1361 ?

0 Likes
Robo3
Explorer
Optionen

Tak, mam aktualizację 1361

0 Likes
gregorijb
Pioneer
Optionen

Hej, ja miałem mała przerwe przez pandemie, jednakże jestem już w Warszawie i mam dostęp do swojego tv. Niestety nie udało mi się nic ogarnąć w międzyczasie i, napisy dalej się pojawiają w kanałach. Nie wiem też w czym problem czy to dotyczy samsunga czy upc. Fakt faktem podczas kontaktu z upc firma twierdzi że problem leży po stronie samsunga. Natomiast w międzyczasie jeszcze przed okresem mojego spowolnienia przez pandemie byli u mnie serwisanci z samsung celem wymiany matrycy i płyty głównej w telewizorze, i gdy wspomniałem o napisach to po prostu byli zdziwieni że coś takiego występuje. No i teraz w sumie to już nie wiem co można zrobić. 

0 Likes
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Optionen

@gregorijb  Podobno w modelach z 2020 roku tego problemu nie ma.

0 Likes