Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Moduł CI + problem z kompatybilnoscia

(Temat utworzony: 07-11-2021 01:14 PM)
3783 Wyświetlenia
AndrzejCh
Explorer
Opcje
Witam mam problem z modułem ci + od vectry telewizor to ue43au8002 po włożeniu modułu wyskakuje komunikat o niezgodności modułu i prośbą o skontaktowanie się z obsługą modułu to samo się dzieje z modułem od UPC u znajomego do którego zabrałem tv 
Czy istnieje jakieś rozwiązanie tego problemu czy będę skazany na dekoder 
0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
Czyli rodzaj procesora i systemu powodują konflikt
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
UPC i vectra mają moduły 1.3 czyli pozostaje beznadziejny dekoder
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
No to w czym tak naprawdę problem w starych tv wszystko działa a w nowych jakby nie było wsparcia wstecznego czy tak mam to rozumieć
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@AndrzejCh Proponuje kontaktować się z Vectrą i Samsungiem.

0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
Z vectry jutro przychodzi serwisant i się okaże czy podmiana modułu coś zmieni
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak już będzie u ciebie to zapytaj gdzie na ich stronie można sprawdzić kompatybilność.

0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
Na pewno w 2011 roku jak brałem od nich moduł była lista kompatybilnych tv i co ciekawe mojego tv le32c650 na tej liście nie było a mimo to działa na tym module do dziś a jak kupowalem w 2015 ue32j5100 to jego też na ich aktualnej liście na te lata też nie było a na nowym tv już nie ma ochoty działać teraz już nie mają listy tv kompatybilnych istnieje tylko info że musi być standard ci+ I tyle konsultant też mówił że problemu nie powinno być żadnego ale oczywiście żeby rozwiązać problem proponuję dekoder co mi osobiście się nie uśmiecha jakoś wizja 2 pilotów do oglądania tv mi nie pasuje
0 Like
AndrzejCh
Explorer
Opcje
Istalator z vectry usiłował mi wcisnąć dekoder ale po krótkiej rozmowie poszedł po nowy moduł ci+ i wszystko zaczęło działać jak należy
A listy kompatybilnych tv nie posiadają ze względu na rzekomą 90% kompatybilność tv
0 Like