Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Miganie czerwonej diody

(Temat utworzony: 08-09-2018 03:04 PM)
15552 Wyświetlenia
3dh
Pioneer
Opcje

Witam,

chciałem tylko zapytać co oznacza takie miganie. Dioda miga(ła) przy wyłączonym telewizorze co jakieś 3 sek.

PS. Zapomniałem zaznaczyć, że to nie było normalne, i dioda migała długo po wyłączeniu TV. Wydawało mi się, że telweizor się aktualizuje, ale aktualizacje automatyczną mam wyłączoną.

Model: UE55M5572

Wersja: 1240

0 Like
6 Odpowiedzi
Damian K
Hotshot
Opcje

Szukałem w instrukcji, ale sam nie znalazłem co to może oznaczać.

@StaszekM @GrzegorzC pomożecie?

Doceniaj i bądź doceniany.Doceniaj innych klikając przycisk like lub zaakceptuj jako rozwiązanie.
Społeczność w Twoim telefonie. Przeglądaj Społeczność wygodnie w aplikacji Samsung Members.
0 Like
3dh
Pioneer
Opcje

Znowu mam to migotanie. Wcześniej krótko nie było prądu. Oprócz migotania nawaliło też Anynet+

0 Like
3dh
Pioneer
Opcje

Okazało się, że Anynet+ ma związek z tym migotaniem, bo kiedy wszystko było wyłączone, to dioda zachowywała się normalnie, ale jak najpierw włączyłem Raspberry Pi (tylko RPi korzysta z Anynet+), to zaczęła migać. Wyłączenie i włączenie Anynet+ w telwizorze pomogło w migotaniu, i wydawało się, że Anynet+ znów działa (było "Połączono TV" w KODI), ale pilot z TV nie reaguje 😕

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@3dhA firmware masz 1240 czy wer 1250.5 ?

0 Like
3dh
Pioneer
Opcje
Już 1250. Używałem 1240 dopóki jakoś działała. Nowa wersja oczywiście nie pomogła a nawet jest gorzej, bo nie ma "Połączono TV". Zapewne wyłączenie TV z gniazdka pomoże.
PS. Kiedy spróbowałem poszukać nowej wersji, wywaliło mi, że mam najnowszą. To też jest wkurzające. Znów trzeba było pitolić się z USB.
PS2. Znowu mam migotanie.
PS3. Jest "Połączono TV", ale pilot nie działa.
PS4. Po restarcie RPi znowu nie ma "Połączono TV". Poddaje się.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wydaje mi się najlepszym rozwiązaniem będzie zgłoszenie TV do naprawy zadzwoń na infolinie Samsunga tel 22 607 93 33.

0 Like