25-04-2019 09:07 PM — edytowano 25-04-2019 09:10 PM
Cześć
Jestem nieszczęsnym posiadaczem telewizora Samsung 55KS9000, który jest juz po 4 reklamacjach z czego 3 są uznane:
1. po zakupie zauważyłem clouding, nie był jakiś bardzo wyraż\źny ale zareklamowałem - reklamacja nie została uznana z powodu, że to taki ficzer
2. pojawiła się plama na matrycy - reklamacja uznana, wymiana matrycy
3. po zawieszeniu pękły zatrzaski - reklamacja uznana, wymiana plecków
4. pojawiła sie plama na matrycy - reklamacja uznana, wymiana matrycy
Ku mojemu zdziwieniu najnowsza, trzecia juz matryca, świeci o wiele mocniej niż poprzednie, wygląda to bardzo ładnie w dzień jak słońce świeci na TV, niestety wystarczy minimalnie mniej słoneczny dzień albo pochmurny i clouding jest tak mocny, że zasłania części obrazu tak mocno, że nie widać co w tym miejscu w filmie się znajduje.
Moje pytanie do Samsunga, mimo nieopłacalnej drugiej wymiany matrycy do 55 calowego TV, przewyższającej już po wszystkich reklamacjach koszt całego TV, dostałem teraz matrycę z ficzerem nie pozwalającym na komfortowe oglądanie filmów gdy śłońce nie świeci tak mocno, że wypala oczy, zastanawiam się czy jest sens to tym razem reklamować i usłyszeć, że to taki ficzer? Czekać aż pojawią się kolejne plamy na matrycy i wtedy dopiero?
Pomijam fakt, że w TV klasy premium za ponad 5000 tysięcy złotych taka sytuacja nie powinna mieć miejsca, zamieszczam zdjęcia jak to wygląda.
15-10-2020 03:53 PM
@ktosik ja mam problem bo serwis który się zajmuje naprawa mojego TV uważa ze matryca jest sprawna i tak powinno to wyglądaćc, serwisant wspomniał żebym sie cieszył ze to tak wyglad bo mogło to jeszcze gorzej wygladac
04-07-2022 11:01 AM
Witam,mam tv Samsung model KS9000 65’curved zakupiony 11.10.2016 w RTV EURO AGD za kwotę 11528 zł…. Zauważyłem w sobotę ,że od góry odkleiła się matryca od ramki i prześwituje światło z matrycy na długości 20 cm.Telewizor był ubezpieczony za kwotę 1750 zł ….Telewizor klasy Premium i takie rzeczy się dzieją???Informacje tą zamieszczam w celu własnych przemyśleń dotyczących tv Samsung….
05-07-2022 02:19 PM
Cześć @kubaexpress Jeżeli masz jeszcze aktywne ubezpieczenie, to warto skorzystać z tej opcji i zgłosić telewizor do naprawy. Ewentualnie możesz ustalić możliwości , jak i koszty wymiany matrycy w serwisie: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/
05-07-2022 03:27 PM
Witaj MagdaB -Expert ,jak sama etykietka Expert powinnaś wiedzieć albo zapytać się kolegi z serwisu ,że do tych modeli z serii KS9000 nie ma matryc w serwisach oraz nie ma możliwości sprowadzenia… Moja pierwsza reakcja,to był telefon do serwisu w Krakowie…
Telewizor w tym wypadku to bezwartościowe urządzenie 😡—-> czerwony kontener.
Nadmieniam ,że tv nigdy nie był serwisowany , naprawiany itp. Matryca była udana.
Natepny już będzie Oled Lg lub Sony…
W zasadzie Sony mieliśmy od zawsze czyli od 1990r i tylko ten design Samsunga Curved nas oczarował ,lecz to był błąd i to jest nauczka i lekcja na przyszłość.Jeżeli ja bym był menagerem w siedzibie Samsung, serwisu itp. ,wiedząc ,że te modele były wadliwe ,to natychmiast bym udzielił rabatu -50% na zakup nowego tv ważnego do jakiegoś czasu…
Ale cóż płakać nie będę…
Pozostawiam wszystkim potencjalnym chętnym na zakup tv Samsung na gruntowne przemyślenie mojego przypadku.Tv kupiony 11-10-2016 ,a mamy 05-07-2022