Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Konfiguracja pilota uniwersalnego

(Temat utworzony: 05-11-2019 08:18 PM)
10793 Wyświetlenia
propaganda70
Apprentice
Opcje

Witam,

od kilku dni posiadam TV UE50RU7102 i pojawił się problem z konfiguracją pilota uniwersalnego. Po zakupie TV skonfigurowałem pilot samsunga i w zasadzie wszystko działało w porządku tj. przełączał kanały, włączał/wyłączał TV i dekoder, na pasku  pojawiła się ikonka Cyfrowego Polsatu, z której miałem dostęp do nagrań zapisanych na twardym dysku dekodera. Kilka dni później pilot nie przełączał już kanałów, ikonka CP zniknęła, pilot wyłącza zarówno TV jak i dekoder natomiast włącza TV ale już dekodera już nie.

Próbowałem juz chyba wszystkiego tzn. resetowanie TV, wyłączanie z sieci, wyjmowanie baterii z pilota i co tam jeszcze tylko znalazłem na forum i nic nie pomogło. Teraz w żaden sposób nie mogę skonfigurować pilota i w zasadzie za jego pomocą jedynie włączam TV (dekoder włączany pilotem do niego przypisanym) i wyłączam (ta opcja działa zarówno przy TV jak i dekoderze) no i oczywiście obsługa Smart Hub.

Czy macie jakiś pomysł co z tym zrobić?

Jeszcze jedno pytanie: czy jest możliwość sparowania pilota Smart Control z TVUE50RU7102?

Będę wdzięczny za pomoc.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
propaganda70
Apprentice
Opcje

Tak jak poradziłeś skontaktowałem się z infolinią Samsunga. Pan wszystko zdalnie sprawdził, aktualizował ponownie nową wersję oprogramowania i.....poradził wymianę dekodera :smiling-face:

Dzięki.

Temat do zamknięcia.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@propaganda70  Czy w TV masz najnowszy firmware wer 1315 ? Nic nie napisałeś, jaki masz dokładny model dekodera ?

Pilot Smart Control można sparować od modelu TV RU74XX, a nie RU71XX, jaki masz.

Masz taki pilot klasyczny TM1240A ?

propaganda70
Apprentice
Opcje

w TV jest już oprogramowanie 1320. Co do dekodera Cyfrowego Polsatu, to jest to PVRHD7000.

Dziękuję za informację odnośnie pilota Smart Control. Szkoda, że nie można go sparować z TV RU71XX bo poruszanie się w necie (a w szczególności wpisywanie tekstu) klasycznym pilotem TM1240A jest dość uciążliwe.  Pytałem o Smart Control z uwagi na jego posiadanie do wcześniej zakupionego TV serii H. Jak wiadomo seria H odeszła już w zapomnienie (brak aktualizacji, wycofanie flash playera itp.). Co do samego pilota SC, to różnica w obsłudzej jest kolosalna stąd moje pytanie o możliwość sparowania. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@propaganda70  Może coś się zmieniło, w tym nowym firmware tego nie wiem. Czy próbowałeś wpisać ręcznie model dekodera ?

Może zadzwoń, na infolinie Samsunga tel. 22 607 93 33 sprawdzą zdalnie, czy jest jakiś problem z TV.

Rozwiązanie
propaganda70
Apprentice
Opcje

Tak jak poradziłeś skontaktowałem się z infolinią Samsunga. Pan wszystko zdalnie sprawdził, aktualizował ponownie nową wersję oprogramowania i.....poradził wymianę dekodera :smiling-face:

Dzięki.

Temat do zamknięcia.

GeoT
Pioneer
Opcje

Odświeżę temat, bo nie chcę tworzyć nowego a pojawił się u mnie problem z pilotem uniwersalnym w zestawie: QE55Q77T + kino domowe SAMSUNG (12 letnie ale obsługujące AnyNet+). Połączone są po hdmi oraz kablem optycznym.

Od kupna TV około 1,5 miesiąca temu przez jakiś czas wszystko było ok, teraz często zdarza się, że pilot nie jest w stanie włączyć kina. Wyłączają się poprawnie obydwa urządzenia ale włącza się już tylko TV.

Trochę poobserwowałem to zjawisko i odnoszę wrażenie, że dzieje się tak po tym, gdy połączę telewizor ze słuchawkami Samsung Galaxy Buds. Łączę się tak od czasu do czasu, podczas treningów na rowerze pokojowym, korzystając z opcji w telefonie Galaxy S10: rozwijana belka -> Urządzenia -> Galaxy Buds -> Połącz z urządzeniem ...

Po rozłączeniu się ze słuchawkami i ponownym włączeniu telewizora pilot uniwersalny zaczyna szwankować. Musze go usunąć i na nowo skonfigurować, żeby działał tak jak powinien.

Czy może ktoś też zaobserwował takie zjawisko?

0 Like
Bulka0222
First Poster
Opcje

Ale to co pan przez telefon powiedział stary dekoder czy jak?? Bo ja ten dekoder posiadam może z tydzień krócej jak tv i tez po ostatniej aktualizacji mam ten sam problem z tym dekoderem

0 Like