Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Kompatybilność pilotów smart w Samsungach

(Temat utworzony: 30-03-2021 07:01 PM)
4643 Wyświetlenia
marcel2007
Voyager
Opcje

Kupiłem zeszłoroczny model Samsunga QLED i wkurza mnie pilot smart z dodatkowymi przyciskami Ambient,Netflix,Rakuten i Prime. Mam w domu jeszcze dwa starsze samsungi z pilotami smart i obsługa nich jest przyjemnością.

Moje pytanie : Czy jest możliwość sparowania pilota smart z modelu 2017/2018 z telewizorem Q60T z roku 2020. ?  Jeśli tak to jak zachowa się przycisk "kolorowe kropki" ? Będzie tam gdzie w nowym jest ambient , czy naprzemiennie z "1,2,3" ?

jestem zdeterminowany kupić nowy pilot bez tych wkurzających wymienionych wyżej przycisków, Często omyłkowo włączam ambient zamiast kolorowych kropek z przyzwyczajenia.

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bausz  Nie napisałeś czy chodzi o pilot klasyczny a może Smart lub Solar?

Twój model obsługuje tylko klasyczny TM1240A.

Bausz
First Poster
Opcje
Smart
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bausz  Ten model nie obsługuje pilota Smart.

oleeek_007
First Poster
Opcje

Witam. W moim tv UE55MU6442 niestety popsuł się pilot, w związku z czym muszę go wymienić i chcę kupić pilot smart solar BN59-01357L.

Zastanawiam się tylko, czy ten pilot będzie współpracował z tym jakby nie było już 6(?) letnim telewizorem.

Mam również pytanie o budowę tego pilota. Nigdzie nie widziałem, żeby był zbudowany w ten sposób, że z korpusu po wciśnieciu przycisku wysuwa się tacka. Jeśli rzeczywiście brak w nim tego mechanizmu to świetnie, gdyż aktualny pilot poległ w starciu z dwulatkiem.

Proszę o rozwianie moich wątpliwości związanych z tym pilotem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@oleeek_007   BN59-01357L jest to pilot dla modeli z 2021 roku więc nie będzie działał.

JustAnotherUser99
Apprentice
Opcje

Część witajcie, 

A co jeżeli mam tv z 2021 roku ale symbolika w moim pilocie to BN63-19253A. I problem polega na tym że nie mogę nigdzie znaleźć pilota, nawet zamiennika o takim symbolu. Czy w takim razie pilot solarny BN59-01357L obsłuży EU60AU8072UXXH?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Dla tego modelu jest też pilot TM2180A BN59-01363C.

Czy do Samsunga czy serwisu?

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

JustAnotherUser99
Apprentice
Opcje

Obecny pilot mam parowany za pomocą bluetooth, ale po roku od zakupu występują z nim problemy, że czasami trzeba parować na nowo, a czasami nawet robić hard restart zarówno tv jak i pilota. Bo jedyne co działa to włącznik. Zależy mi żeby mieć taki sam drugi pilot, bo obsługa za jego pomocą jest bardzo wygodna. A podany model to tylko podczerwień z tego co widzę.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A różnice między TM2180A TM2180B, TM2180F, TM2180E. Litery w numerze pilota (A, B, F, E) wskazują modyfikację pilota. Różne kraje oferują modele zdalnego sterowania dostosowane do konkretnych preferencji użytkowników.

@JustAnotherUser99 Wygląda mi na problem po stronie TV.

JustAnotherUser99
Apprentice
Opcje

@vdsl2 też mi się tak wydaje, ale tak się dzieje z reguły po aktualizacjach telewizora. Do tej pory miałem ustawione na automatyczne, ale wczoraj po "naprawie" wyłączyłem tą opcję. Zobaczej jak to teraz będzie. Co do symboli to dzięki za informacje, przyda się na przyszłość.

0 Like