Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

HDR Samsung qled55q65r (64,65,67) - Brak Opcji w menu

(Temat utworzony: 02-05-2020 11:06 AM)
2538 Wyświetlenia
subik
Explorer
Opcje

Witam. W poprzednim telewizorze Sony7005, tryb HDR mogłem włączyć kiedy chiałem czy to był materiał FullHD, 2k czy 4k można było aktywować tryb zawsze. (Do wyboru tryb ogólny, sport, HDR żywy, HDR wideo).W Samsungu nie widziałem tej opcji nigdy(tv mam poł roku) . Jedynie mam obraz dynamiczny i inne 3 podstawowe tryby do wyboru. Jak to jest? czy to jest uzaleznione od materiału musi być 100% zgodnosc rozdzielczosci? Czy cos nie tak z TV mam? najnowszy soft wgrany. Czy nie moge odpalić jakiegos filmu 4K z usb i sobie wybrac czy chce normalnie czy z HDRem oglądać????

0 Like
11 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik  Nie ma możliwość włączania i wyłączania HDR czy HDR+, czy zmianę rożdzielczości.

20200218_185945.jpg

subik
Explorer
Opcje
Nic nie widać na zdjęciu. Co tam pisze w ikonie?
Czyli kiedy z HDR-em mogę film oglądnąć ? kolejny chwyt marketingowy?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik Ja widzę tam HDR+ na ikonie. Jeśli dany film ma HDR czy HDR+ będzie widoczny na ikonie.

Może potrzebujesz, żeby wrzucić jakiś film ? 

0 Like
subik
Explorer
Opcje
z HDR+ to wiem , że mało materiałow jest pod ten format. Ale co z HDR? wiekszość materiałów z internetu w wielkośći min20Gb aż po 60Gb ściągałem (w opisie 4k i HDR) i lipa nie mam dalej tej opcji. Mozesz mi podesłać jakieś sample z samym HDR? Czemu w Samsungu jest az tak to uzaleznione od formatu? a w Sonym sam kodował(upscalingował?) do HDRu każdy materiał
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@subik  Takie Samples masz na przykład na kodi lup 4kmedia.

0 Like
subik
Explorer
Opcje
Nie odpowiadasz mi na pytanie. Czemu w Samsungu jest aż tak to uzależnione od formatu? a w Sonym sam kodował(upscalingował?) do HDRu każdy materiał! a tu raz na ruski rok moge włączyć HDR? Czy az tak słabe procesory tam są?
0 Like
subik
Explorer
Opcje
Jak mam uruchomic kodi skoro nie zainstaluje tego w tym TV
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Na stronie kodi masz samples wysłałem Ci na wiadomość prywatną masz pytania zadzwoń na infolinie 22 607 93 33

0 Like
subik
Explorer
Opcje

Hej. Ściągnałem plik z kodi sample 8 HEVC 10-bit 59.940fps (Korean ATSC 3.0 satellite TV capture sample) i wciąż nie mam opcji HDR. Podaje linka do YT mojego: https://youtu.be/tVe-8frft6A,

Nagrałem jak wygląda moje menu po odpaleniu sampla 4k, jakieś pomysły czemu dalej bez HDR?

0 Like