09-01-2018 08:21 PM
Kilka dni temu w aplikacjach na moim Q7F pojawiła się druga wersja aplikacji HBO GO. Ta nowa ma ciemną ikonę, inne menu. Brak w nim opcji hbo, hbo2 i hbo3. Do wyboru mamy opcje ustawień, szukajkę, Stronę główną z propozycjami. Na niej w drugiej linii mozliwość wyboru produkcji, które zaczeliśmy, ale nie skończyliśmy ogladać. Możemy kontynuować ogladanie od momentu w którym przerwaliśmy. Nie jest to tak zaszyte jak w starszej wersji. Sam odtwarzacz wydaje się delikatniejszy i nie jest tak cukierkowy jak ten stary.
Następnie mamy odnośniki do seriali i filmów oraz zakładkę Kids. Fajna sprawa bo aplikację można przełaczyć w tryb bezpieczny dla dzieci. Opcja zabezpieczona jest naszym pinem.
W porównaniu ze starszą wersja, ta nowa na duży plus.
Nową wersję aktywujemy na starym koncie przez wpisanie wygenerowanego w aplikacji kodu na stronie hbogo.pl/activate. Ja musiałem robić to przez przegladarkę w telefonie, bo w desktopowych serwis nie chciał się mi załadować. Mają jakieś problemy. Poniżej grafiki.
09-01-2018 08:34 PM
05-02-2018 08:41 PM
A ja mam takie problem, ze przez pierwsze kilka dnia nowa apka działała bez problemu a dzisiaj mnie wylogowało i każe się aktywować. I aktywuje, chyba już po raz piętnasty i za każdym razem to samo, w desktopowej aplikacji mam sukces a na telewizorze kręci się kręciął. Próbowałem różne sztuczki, używałem przeglądarki w telefonie, czyściłem cache i nic. Straszna porażka, żadnego feedbacku od strony apki!
06-02-2018 09:26 PM
07-02-2018 08:38 AM
@Szewcu72 Konto od operatora mobilnego PLAY, wpisuję kod wygenerowany na TV.
Problem się sam wczoraj rozwiązał i aplikacja aktywowała się przy pierwszej próbie. Musiałbyć to zatem problem po stronie HBO albo Samsunga.
11-05-2018 07:23 AM
Mam taki sam problem ani w tv ani w iphone nie można się zalogować ,pokazują jakiś kod tyko nie ma możliwości go dzdzieś wpisać a jak chcę utworzyć nowe konto to pokazuje że już go mam jak chcę logować to pokazuje że konto już istnieje i kręci się jakaś kręcioła i nic po za tym
11-05-2018 09:10 AM
Też tak miałem, walczylem nieskutecznie cały dzień.... Na drugi dzień wszystko było ok. Podejrzewam że problem po stronie hbogo. Sprawdz jutro.