Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Folia na ekranie QE65Q80A

(Temat utworzony: 11-09-2024 02:55 PM)
441 Wyświetlenia
kris46
First Poster
Opcje

Dzień dobry,

po zerwaniu folii ochronnej na dole wzdłuż całej ramki został pasek folii (jakieś 5mm), czy to też trzeba zerwać

0 Like
12 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kris46  Możesz pokazać zdjęcie jak to wygląda? @kamil40013  jak to było u ciebie?

0 Like
marianek59
Explorer
Opcje
Ja mam tak samo20211203_133111_22576_1638534673.jpg
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@kris46, Pasek, o którym piszesz, nie jest przeznaczony do zerwania. Posiadam ten sam model telewizora, tylko w wersji 55 cali i u mnie wygląda to tak:

folia.jpg

Polecam także zapoznać się z poniższym poradnikiem

Folia ochronna, czy polaryzacyjna na ekranie TV? - poradnik
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/folia-ochronna-czy-polaryzacyjna-na-ekranie-tv-poradn...

kris46
First Poster
Opcje

dokładnie o to chodzi

0 Like
dbardock
Journeyman
Opcje

IMG_9508.jpeg

Witam, czy ktoś może powiedzieć, doradzić i potwierdzić czy ten pasek u dołu ekranu po całości to folia, jakaś ochrona? zabezpieczenie które można zdjąć czy tak ma być? U samej góry jest ta sama przestrzeń ale takowego paska nie ma, pozostałe folie zostały ściągnięte, to jednak jest jakby trochę twardsze, jakby plastik. Nie chce też jakoś skubać na siłę. 

z góry dziękuję. 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@dbardock  Witam 

Folia którą Pan usunie może uszkodzić telewizor, jeżeli zostanie usunięta.

0 Like
dbardock
Journeyman
Opcje

Czyli jest to pewnego rodzaju zabezpieczenie którego lepiej nie zdejmować tak? Aczkolwiek można? Nie bardzo już rozumiem, po co to.  

0 Like
Anonymous User
Nie dotyczy
Opcje

ooooo kurde dobrze że napisałeś też się zastanawiałem w 85c i część oderwałem która odstawą a później już trzymała się mocno więc zostawiłem

0 Like
AdamW
Expert
Opcje

Jedyne co zrywasz z matrycy TV to wyraźnie oznaczona folia zabezpieczająca po zakupie TV, nic więcej nie odrywaj od TV.

0 Like