Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dziurka w ramce telewizora

(Temat utworzony: 30-07-2024 03:43 PM)
312 Wyświetlenia
mista7
Explorer
Opcje

Hej,

niedawno zakupiłem tv 65qn92c i zauważyłem małą dziurkę w prawym rogu ramki przez które przechodzi światło od podświetlenia matrycy. Zastanawiam się czy zgłaszać to na gwarancję czy można z tym żyć i nic się nie stanie. Mam obawy, że przez tą dziurkę może dostać się kurz pomiędzy podświetlenie i matryce i spowodować efekt brudnego ekranu. Moje obawy są słuszne czy raczej na wyrost?

IMG_20240726_210025.jpg

IMG_20240726_112223.jpg

0 Like
4 Odpowiedzi
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
Nie wiem jak Ty ale ja bym to zgłosił od razu, choć jakość zdjęć marna, mi to wygląda na źle spasowaną ramkę. Jeśli to nie powstało z Twojej winy to jest wyraźny błąd produkcyjny, a oprócz tej "dziurki" widzę też szczelinę w rogu na łączeniu ramki...to ewidentnie nie powinno tak wyglądać.
mcbseb
Troubleshooter
Opcje
@mista7
Zgłoś to na reklamację. To wygląda na sporą wadę produkcyjną, która może się pogłębiać.
Slawek23
Troubleshooter
Opcje
@mista7 i jak, zgłosiłeś reklamację na telewizor?
0 Like
mista7
Explorer
Opcje

Tak. Był dziś serwisant powiedział że matryca do wymiany bo źle spasowane z ramką. Narazie wstrzymałem się z naprawy. Zasłoniłem sobie tą szczelinę czarnym włosiem ze szczotki i tak nie rzuca się to w oczy. Gdyby zaczęło mi to przeszkadzać to w każdej chwili w okresie gwarancji mogę zgłosić chęć wymiany matrycy. Boję się że nowa matryca będzie gorsza od tej co mam. A ja już zwracałem 7 tv właśnie ze względu na paskudne dse - ta jest w miarę ok