Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Dysk NSA

(Temat utworzony: 11-03-2019 01:32 PM)
1998 Wyświetlenia
mrafker
First Poster
Opcje

Witam serdecznie wszystkich.

Mam takie pytanie odnosnie mojego problemu. Zakupiłem TV Samsung UE 55NU7172 i posiadam w domu dysk sieciowy marki Zyxel 310. Po podpiecu wszytkich użadzeń do jednej sieci nie TV nie widzi mi wogóle tego dysku bym mógł znniego oglądac filmy czy przegladac zdjecia. Czy ktos z was wie co może byc jego przyczyna i czy da sie jakoś rozwiązac ten problem. Zastanawiałem sie juz nad zmiana dysku NSa na jakis inny lub zakupic przystawke smart, by widziała ten dysk. Tylko nie wiem czy takie wogóle istnieja dodam iz ten TV tez nie zaczytuje mi wszytkich filmów z USB jak do niego podpinam wydaje sie iz nie ma takich kodeków. I z tego co wiem w tych telewizorach nie mozna aktualizowac kodeków. Czy mozecie mi jakos w tej sytuacji pomóc. 

0 Like
8 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@mrafker  Poczytaj w instrukcji obsługi na stronie 151

Czy nie jest widoczny po wybraniu żródła "SOURCE" ? twoja sieć ?

0 Like
dekoder
Navigator
Opcje

Mam tv 65NU8002 i dokładnie taki sam NAS

U mnie tv wykrywa ten dysk i korzystam z niego normalnie

Zyxel podpięty do routera po LAN,telewizor do routera po WiFi

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dekoder  A jak jest widoczny czy jak podałem wcześniej ?

0 Like
dekoder
Navigator
Opcje

Tak,jest widoczny w źródłach

0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Osobiśćie posiadam innego NAS-a (WD My Cloud EX2 Ultra) i tam żeby odtwarzać zdjęcia, muzykę i filmy na telewizorze muszę mieć włączoną funkcję DLNA:

dlna.JPG

@mrafker  napisał(a):

Tylko nie wiem czy takie wogóle istnieja dodam iz ten TV tez nie zaczytuje mi wszytkich filmów z USB jak do niego podpinam wydaje sie iz nie ma takich kodeków. I z tego co wiem w tych telewizorach nie mozna aktualizowac kodeków. Czy mozecie mi jakos w tej sytuacji pomóc. 

kodeki.JPG

mrafker
First Poster
Opcje
Tak TV podpięty na WiFi a nsa po kablu i nie widzi go w źródle. nic a nic. A na przykład jak miałem tv z seri 5 widział bez problemu
0 Like
mrafker
First Poster
Opcje

A czy ten Zyksel ma cos takie jak funkcja DLNa zeby ja wlaczyc bo sie z tym nie spotkałem jak go przeglądałem?

0 Like
dekoder
Navigator
Opcje

Zyxel ma Twonky Media Serwer

Włącz go i telewizor go zobaczy

W Twonky możesz też ustawić jakie udziały mają być publikowane