Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Czy istnieje szansa zaktualizowania modelu UE65MU7009 do dźwięku dolby atmos ? Obecna wersja oprogramowania to 1280.

(Temat utworzony: 11-11-2020 01:10 PM)
685 Wyświetlenia
UE65MU7009
First Poster
Opcje

0 Like
13 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@UE65MU7009  Już pisaliśmy o tym, że ta seria MU czy NU nie otrzyma Dolby Atoms.

UE65MU7009
First Poster
Opcje

To prozę mi wytłumaczyć fakt, że po podłączeniu laptopa z wersją dźwięku doby atmos po kablu HDMI ARC do soundbar JBL Bar 9.1  - urządzenie wyświetla dźwięk DOLBY ATMOS - ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

A co ma do tego  soundbar jak w TV nie masz tego poza tym wsparcie do tego modelu już się zakończyło.

20201111_134352.jpg

Dolby Atoms jest tylko w modelach od 2019.

KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Pytanie... Gdzie sprawdzić jakie modele są nadal wspierane i ile jeszcze będą ? Ile trwa wsparcie dla telewizorów ? Będę wdzięczny za odpowiedź.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie ma takiej strony, ale wsparcie zawsze było 2/3 lata od daty produkcji.

KrZySiEk8964
Pathfinder
Opcje
Ok. Dziękuję. Mój UE55NU7452 w styczniu kończy 2 lata u mnie. A pytałem, bo widzę że już aktualizacje praktycznie nie przychodzą. Jestem na wersji 1300.4 i to chyba koniec dla niego. Tylko aplikacje się same aktualizują.
0 Like
UE65MU7009
First Poster
Opcje

Nie zrozumiałeś mnie właściwie - dźwięk w formacie dolby atmos z laptopa trafia po kablu ARC HDMI do TV - następnie z tego TV kablem HDMI wraca do  soundbara JBL Bar 9.1 - który pokazuje dźwięk dolby atmos chociaż jak sam pokazałeś tv nie ma takiego wparcia. Rozumiem, że jet to możliwe z uwagi na to iż tv odsyła dźwięk równolegle nie ingerując w niego?

Ale z tym, że nie otworzę filmu z netflix'a z dźwiękiem dolby atmos się pogodziłem, bo wynikało to z mojej niewiedzy przy zakupie. Nie tylko dotyczącym tego tematu bo polskich aplikacji też automatycznie nie pobiorę z uwagi na to że TV jet dedykowany tylko na Niemcy, Szwajcarię i Austrię . Dlatego proszę o informację jak mogę oglądać przynajmniej Netflix w 4K z dźwiękiem Dolby Atmos  ?  Czy po zakupie Xbox'a czy PlayStation osiągnę zamierzony cel na tym tv czy należy go wymienić na młodszy lub innej firmy dla której aktualizacje są przewidziane na dłużej niż dwa lata

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KrZySiEk8964  Dla twojego TV jest wer 1310.4 z dnia 02.11.2020

https://www.samsung.com/pl/support/model/UE55NU7452UXXH/

108 MP obrazów Galaxy S20 jest teraz obsługiwanych
Naprawiono błąd polegający na tym, że aplikacje przestawałyby działać, gdyby telewizor został odłączony od zasilania podczas instalacji.
Poprawiono błąd, w którym Apple Music nie wydawałoby dźwięku.
Aktualizacje zabezpieczeń

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@UE65MU7009  Czy z aplikacji Netflix z TV też masz dźwięk Dolby Atoms na soundbara JBL Bar 9.1 ?

UE65MU7009 jest z rynku niemieckiego https://www.samsung.com/de/support/model/UE65MU7009TXZG/

0 Like