06-01-2021 04:44 PM
Witam,
Od wczoraj zostałem (nie)szczęśliwym posiadaczem telewizora z serii Samsung QLED QE50Q80TAT. Dzisiaj odpalając tv zauważyłem dziwną plamę w prawym dolnym rogu. Co to może być? Czy zgłosić to od razu na reklamację? Dodam, że telewizor w żaden sposób nie został uszkodzony fizycznie
Pozdrawiam
06-01-2021 04:48 PM — edytowano 06-01-2021 04:52 PM
@Podqba Reklamuj u sprzedawcy.
06-01-2021 04:58 PM
Czym to może być spowodowane? Liczyłem, że kupując telewizor będzie on prawidłowo działał chociaż te słynne dwa lata a nie jeden dzień..
06-01-2021 05:04 PM
Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.
06-01-2021 05:08 PM
@Podqba Zły dział, powinien być Telewizory. Zmień go według tego poradnika: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-mobilne-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-edytowa%C4%87-w%C5%...
08-01-2022 08:41 PM
Mamy dokładnie taki sam problem, telewizor kupiony dwa tygodnie temu, QE55Q80AAT , czarna plama w lewym górnym rogu wielkości dłoni, to się w głowie nie mieści, jestem pewna że ta wada już była w dniu zakupu, ale nie bardzo był czas na oglądanie tv w okresie noworocznym, więc nie zauważyliśmy, a dziś przypadkiem mąż zauważył, jestem tak zła, bo telewizor był już wymieniony na inny, dzień po zakupie bo miał uszkodzoną ramę, a teraz takie coś, w poniedziałek zgłaszam sprawę do uokik,bo to się w głowie nie mieści.
08-01-2022 08:53 PM
W moim przypadku problem udało się rozwiązać poprzez reklamację. Na miejscu w domu została wymieniona matryca i na chwilę obecną wszystko jest ok już przez prawie rok (oby jak najdłużej).
Oby udało się w jakiś konkretny sposób rozwiązać Twój problem.
Pozdrawiam