Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny obraz Hdr netflix

(Temat utworzony: 28-09-2018 01:58 PM)
54148 Wyświetlenia
pawelpaluch
Journeyman
Opcje

Witam.
Otoz mam problem w aplikacji Netflix w niektorych produkcjach (serialach) w jakosci Hdr mam bardzo ciemny obraz. Ciezko cokolwiek dostrzec. Z tym ze jak przewijam suwakiem film to w podgladzie film jest bardzo jasny. Pytanie moje jak to naprawic? Wylaczenie hdr jeszcze bardziej przyciemnia obraz. Nie mam wlaczonych zadnych ustawien Eco/oszczedzania energii. W innych filmach i obrazach zarowno z Netflixa jak i innych zrodel wszystko jest ok.

14B729EA-22C4-457D-9523-7BBE5262FBC6.jpeg

moj tv to 65mu7002

Przejdź do rozwiązania
113 Odpowiedzi
Rhaddo
Student
Opcje

Hej. Zauważyłem,  że to społeczność Samsung. Mam nadzieję, że doceniasz fakt, że społeczność Sony informuje o podobnym problemie.

Może to wskazywać na problem z aplikacją Netflixa, która najczęściej pojawia się w postach różnych społeczności jako ta z ciemnym obrazem w grę.

Pozdrawiam 

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rhaddo  W Sony to nie jest jedyny problem z aplikacją Netflixa a całym HDR tez z PS 4 czy SAT.

krzych_krak
Explorer
Opcje

2 tygodnie walki z próbami połączenia na infolinię i sprawiania pozorów, że ktoś się czymś zajął (niby potrzeba połączenia zdalnego kiedy będę przy telewizorze) i kiedy w końcu się udało z konsultantem połączyć, to info od techników, że z tv wszystko ok i wina dekodera. Nc+ mówi to samo o Samsungu. Gość na infolinii wiedzy żadnej, mówi żeby wyłączyć ręcznie HDR i jak go uświadomiłem, że się nie da to zdziwienie. Wniosek - kupiłem tv 4K żeby nie mieć 4K.

0 Like
Arecki_40
First Poster
Opcje

Udało mi się w moim q60 rozwiązać problem ciemnego obrazu wyłączając tryb inteligentny w tv (automatycznie sterowanie jasnością). 

0 Like
krzych_krak
Explorer
Opcje

Niestety mój model RU7172U nie ma takiej opcji. W zasadzie on nie ma żadnej opcji wyłączania czegokolwiek. 

0 Like
kentek7
First Poster
Opcje

Witam moj tv to samsung Qled QE65Q60RAT czy maże ktos podrzucic mi zdjecia ustawienia kolorów z service menu zakladka " ADC/WB , WIHTE BALANCE, ADC RESULT, MGA" lub napisał parametry u mnie obraz również ciemny po wyjsciu z hdr jest wylaczony na kanalach nc+ a  wyglada jak by był właczony bede bardzo wdzieczny

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@kentek7  Nikt Ci nie poda, tych ustawień z menu serwisowe poza tym już naruszyłeś warunki gwarancji  i straciłeś gwarancje i  nabiłeś flagę wejścia do menu serwisowego. 

Robson321
Apprentice
Opcje

Witam, miałem taki sam problem. W końcu po 1.5 roku do tego doszedłem, a więc tak... Wchodzisz do menu serwisowego i wyłączasz tryb " Eco Sensor" . Można go wyłączyć z normalnego menu ale to nic nie daje. Ten tryb ściemniał materiały HDR , po wyłączeniu go wszystko śmiga jak należy i mój tv dostał nowego życia , przy okazji poziom czerni jest o wiele lepszy , widać głębię . Po wyjściu z trybu serwisowego trzeba ustawić wszystko bo resetują się ustawienia. Wiem że wejście do menu serwisowego wiąże się z utratą gwarancji ale cóż... I tak już dawno po gwarancji sklepowej a w ogóle znikome są szanse że jeżeli coś walnie z matrycą to ci ja wymienią. Załączam zdjęcia po wyłączeniu Eco sensora.  Dla zainteresowanych mogę podrzucic link jak się to robi w tym menu serwisowym. Pozdrawiam.IMG_20200419_015732.jpg

IMG_20200419_015554.jpg

IMG_20200419_015519.jpg

IMG_20200419_012948.jpg

0 Like
Robson321
Apprentice
Opcje

Rozwiazał się też już słynny problem z napisami które rozjaśniały ekran , także nic tylko wyłączyć te ustrojstwo. IMG_20200419_023929.jpg

IMG_20200419_023919.jpg

IMG_20200419_013142.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Robson321  Jak możesz, podaj linka do tego menu serwisowego.

0 Like