28-09-2018 01:58 PM — edytowano 28-09-2018 02:01 PM
Witam.
Otoz mam problem w aplikacji Netflix w niektorych produkcjach (serialach) w jakosci Hdr mam bardzo ciemny obraz. Ciezko cokolwiek dostrzec. Z tym ze jak przewijam suwakiem film to w podgladzie film jest bardzo jasny. Pytanie moje jak to naprawic? Wylaczenie hdr jeszcze bardziej przyciemnia obraz. Nie mam wlaczonych zadnych ustawien Eco/oszczedzania energii. W innych filmach i obrazach zarowno z Netflixa jak i innych zrodel wszystko jest ok.
moj tv to 65mu7002
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
02-01-2020 04:09 PM
Hej. Zauważyłem, że to społeczność Samsung. Mam nadzieję, że doceniasz fakt, że społeczność Sony informuje o podobnym problemie.
Może to wskazywać na problem z aplikacją Netflixa, która najczęściej pojawia się w postach różnych społeczności jako ta z ciemnym obrazem w grę.
Pozdrawiam
02-01-2020 04:19 PM — edytowano 02-01-2020 04:31 PM
@Rhaddo W Sony to nie jest jedyny problem z aplikacją Netflixa a całym HDR tez z PS 4 czy SAT.
09-01-2020 01:13 PM
2 tygodnie walki z próbami połączenia na infolinię i sprawiania pozorów, że ktoś się czymś zajął (niby potrzeba połączenia zdalnego kiedy będę przy telewizorze) i kiedy w końcu się udało z konsultantem połączyć, to info od techników, że z tv wszystko ok i wina dekodera. Nc+ mówi to samo o Samsungu. Gość na infolinii wiedzy żadnej, mówi żeby wyłączyć ręcznie HDR i jak go uświadomiłem, że się nie da to zdziwienie. Wniosek - kupiłem tv 4K żeby nie mieć 4K.
06-02-2020 09:51 PM
Udało mi się w moim q60 rozwiązać problem ciemnego obrazu wyłączając tryb inteligentny w tv (automatycznie sterowanie jasnością).
06-02-2020 09:56 PM
Niestety mój model RU7172U nie ma takiej opcji. W zasadzie on nie ma żadnej opcji wyłączania czegokolwiek.
31-03-2020 06:23 PM
Witam moj tv to samsung Qled QE65Q60RAT czy maże ktos podrzucic mi zdjecia ustawienia kolorów z service menu zakladka " ADC/WB , WIHTE BALANCE, ADC RESULT, MGA" lub napisał parametry u mnie obraz również ciemny po wyjsciu z hdr jest wylaczony na kanalach nc+ a wyglada jak by był właczony bede bardzo wdzieczny
31-03-2020 09:48 PM
@kentek7 Nikt Ci nie poda, tych ustawień z menu serwisowe poza tym już naruszyłeś warunki gwarancji i straciłeś gwarancje i nabiłeś flagę wejścia do menu serwisowego.
19-04-2020 03:21 AM
Witam, miałem taki sam problem. W końcu po 1.5 roku do tego doszedłem, a więc tak... Wchodzisz do menu serwisowego i wyłączasz tryb " Eco Sensor" . Można go wyłączyć z normalnego menu ale to nic nie daje. Ten tryb ściemniał materiały HDR , po wyłączeniu go wszystko śmiga jak należy i mój tv dostał nowego życia , przy okazji poziom czerni jest o wiele lepszy , widać głębię . Po wyjściu z trybu serwisowego trzeba ustawić wszystko bo resetują się ustawienia. Wiem że wejście do menu serwisowego wiąże się z utratą gwarancji ale cóż... I tak już dawno po gwarancji sklepowej a w ogóle znikome są szanse że jeżeli coś walnie z matrycą to ci ja wymienią. Załączam zdjęcia po wyłączeniu Eco sensora. Dla zainteresowanych mogę podrzucic link jak się to robi w tym menu serwisowym. Pozdrawiam.
19-04-2020 03:45 AM
Rozwiazał się też już słynny problem z napisami które rozjaśniały ekran , także nic tylko wyłączyć te ustrojstwo.
19-04-2020 07:53 AM
@Robson321 Jak możesz, podaj linka do tego menu serwisowego.