Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Ciemny obraz Hdr netflix

(Temat utworzony: 28-09-2018 01:58 PM)
54185 Wyświetlenia
pawelpaluch
Journeyman
Opcje

Witam.
Otoz mam problem w aplikacji Netflix w niektorych produkcjach (serialach) w jakosci Hdr mam bardzo ciemny obraz. Ciezko cokolwiek dostrzec. Z tym ze jak przewijam suwakiem film to w podgladzie film jest bardzo jasny. Pytanie moje jak to naprawic? Wylaczenie hdr jeszcze bardziej przyciemnia obraz. Nie mam wlaczonych zadnych ustawien Eco/oszczedzania energii. W innych filmach i obrazach zarowno z Netflixa jak i innych zrodel wszystko jest ok.

14B729EA-22C4-457D-9523-7BBE5262FBC6.jpeg

moj tv to 65mu7002

Przejdź do rozwiązania
113 Odpowiedzi
LukDos83
Apprentice
Opcje

Świeżutki, tegoroczny. PRoblem jest na Netflixie w filmach z HDR - wyglądają jak VHS sprzed 20 lat. z YT tudziez Netflixem z podłaczonego laptopa problem znika - ale nie o to pzecież chodzi. Powinno działać normlnie...a nie działa. 

0 Like
Davies98
First Poster
Opcje

Witam, podczas oglądania 4k netflix mam jakieś ziarniste zakłócenia na czarnym obrazie idk 

82D3002C-8306-4D85-BCA7-C1C7FE4B41E7.jpeg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Davies98  Napisz jaki masz dokładny model TV?

Davies98
First Poster
Opcje

QE43LS03AAUXXH

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy masz aktualny FW w TV wersji 2101 oraz najnowszą wersję Netflix? Czy na innych aplikacjach źródłach też jest tak samo?

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/ciemny-obraz-hdr-netflix/m-p/690935

Davies98
First Poster
Opcje

A oglądam mecze na TVP 4k i obraz ustawiony na FILMMAKER MODE a podczas przełączania pomiędzy kanałami gdy wracam na 4k TVP to z automatu jasność mi się sama obniża pomimo ze jest ustawiona jasność itd taką samą, musze wejść w ustawienia obrazu i potwierdzić obraz wtedy wraca do normalność nie wiem o co chodzi

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Raczej nie powinien zmieniać jasności. Proponuje kontakt z Samsung i poproś o zdalne połączenie aby sprawdzili czy nie ma jakiś błędów.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
KodiPL
First Poster
Opcje
Model: UE55NU7442
Problem z jakością na netflixie, obraz ciemny gama st.2084 Bez możliwości zmiany.
Jak to naprawić.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Możliwe że dany materiał nie ma możliwości zmiany na inny. Tak samo jest na przykład na YT na nowszym modelu z 2019 roku obraz jest normalny nie ciemny.

subik
Explorer
Opcje

Tak samo jest z nowym kanałem TVP 4K, strasznie ciemno na Samsungu...czegos nie ma, pewnie brak HDR dolby vision ;/

0 Like