09-07-2021 02:03 PM — edytowano 10-07-2021 09:36 AM
Witam. Posiadam telewizor UE32M5002AK. Kupiłem dzisiaj do niego kabel hdmi (na pewno działa), połączyłem z komputerem gdzie mam wsadzoną kartę graficzną gtx 1050. Panel sterowania Nvidia wyłapuję tv. Próbowałem wszystkiego chyba już od wyłączenia telewizora od prądu na 10min oczywiście na początku wyjmując kabel hdmi, podłączenia do prądu następnie wpinania kabla hdmi pod jeden i drugi port, bo są dwa w telewizorze. Próbowałem również wielokrotnie resetować tv do ustawień fabrycznych poprzez normalne menu oraz te serwisowe. W tym serwisowym też włączyłem support freesync, które ofc. jest pod AMD, ale mówię spróbuje, nic nie pomogło. Jest też w menu serwisowym przeze mnie włączone HOTPLUG hdmi, cokolwiek to znaczy. Różne konfigurację odłączania komputera łącznie z telewizorem. Nic nie pomaga. Zadzwoniłem na infolinię miły Pan Doradca próbował pomoc, ale podał informację i rozwiązania z których już korzystałem. Telewizor nie jest już na gwarancji, więc średnio mi się widzi oddawać go do serwisu gdzie pewnie krzyną nie małe pieniądze za naprawę portów HDMI, jeżeli są w ogóle uszkodzone. Wersja oprogramowania najnowsza 1012. Ma ktoś jakiś pomysł? Pozdrawiam serdecznie.
09-07-2021 11:24 PM
@halun3k Po pierwsze nie wiem czy zapoznałeś się z regulaminem i zadami społeczności Samsung?
Po drugie nie wiem po co grzebiesz w menu serwisowym jak nie masz wiedzy?
Po trzecie problem może być po stronie karty lub ustawień.
10-07-2021 09:31 AM
Tak zapoznałem się z regulaminem, mógłbym lepiej napisać ten topic. Szukałem rozwiązań na forum, nic nie znalazłem co by pomogło. Grzebałem tylko w tych ustawieniach hdmi, ale potem i tak zrobiłem reset tych ustawień. W czym tkwi problem, jeżeli to wina karty? Jesteś mi w stanie pomóc? Pozdrawiam.
10-07-2021 10:02 AM
Czy masz jakieś inne urządzenie z HDMI na przykład dekoder żeby sprawdzić?
10-07-2021 11:18 AM
Mam laptopa, podepnę go i zdam relacje. Dziękuję bardzo za odpowiedź.
10-07-2021 11:23 PM
@halun3k Czy podłączałeś już laptopa?