Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak możliwości korzystania z funkcji SMART TV - problem z warunkami korzystania i zasadami ochrony prywatności

(Temat utworzony: 15-07-2017 10:22 AM)
115327 Wyświetlenia
Loku
Apprentice
Opcje

Witam,

Zakupiłem jakiś czas temu telewizor Samsung UE55MU8002T. Od kilku dni próbuję połączyć swój telewizor z Internetem. Początkowo próbowałem za pomocą Wi-Fi, następnie podłączyłem urządzenie do routera za pomocą kalba Ethernet. W obu przypadkach telewzor wyświetlał komunikat o dostępie Internetu. Niestety przed skorzytaniem z aplikacji muszę zaakaceptować 'Warunki korzytania, zasady ochrony prywatnośi", które telewizor bezskutecznie próbuje pobrać. Po nieudanej próbie na ekranie pojawia się komunikat o treści: "Wystąpiły problemy. Zwróć się po pomoc do firmy Samsung (kod komunikatu: 0-1)". W związku z czym nie jestem w stanie korzystać z aplikacji. Taki stan rzeczy utrzymuje się już kolejny dzień.

Czy ktoś oreintuje się jak rozwiązać ten problem?

k4m1l
First Poster
Opcje
Po kablu nie, mam zamiar spróbować później jak załatwię kabel. Do ustawień fabrycznych resetowałem wielokrotnie.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@k4m1l  A czy aplikacje działają na przykład YT? 

0 Like
k4m1l
First Poster
Opcje
Nic nie chce się załadować
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@k4m1l A czy widziałeś u kolegi że działa Smart Hub przed zakupem?

0 Like
k4m1l
First Poster
Opcje
Nie właśnie bo twierdzi że rodzice oglądali tylko tv, nie korzystali ze smarta.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@k4m1l  Jeszcze jedno pytanie czy logujesz się do konta Samsung na TV?

0 Like
k4m1l
First Poster
Opcje
Staram się ale za każdym razem błąd połączenia (zakłócenia z siecią) i mnie wywala
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@k4m1l  W starszych modelach nie ma potrzeby się logować do konta Samsung aby korzystać z Smart Hub.

Możesz zadzwonić na infolinię Samsung tel 22 607 93 33 i dopytać się czy nie jakiś problemów.

0 Like
k4m1l
First Poster
Opcje

Właśnie podłączyłem przez kabel LAN i dalej to samo. Pobrałem sobie np aplikacje poznaj smart tv I pobrało beż problemu jak kilka inny aplikacji. Ale wchodząc już w tą aplikację klikając jakiś filmik instruktażowy wyskakuje mi komunikat Połącz.zamkn..przez serwer lub z powodu błędu sieci. Spróbuj pon.po sprawdz.

Może serwery samsunga nie działają?

Wpisujac w przeglądem nr youtub znajduje mi stronę ale jak już klikam żeby wejść np w YouTube to mam błąd sieci.

Wogole dziwne żeby nawet aplikacji youtube nie bylo w samsung apps. Tak stary system że samsung już ma gdzieś?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@k4m1l  Czy dzwoniłeś na infolinię Samsunga?

0 Like