26-04-2021 05:02 PM
Stałem się posiadaczem samsunga Qn800a i po wejściu w aplikacje Samsung brakuje w sklepie:
-Wp pilot
- Ipla
- TVP VOD
oraz brakuje asystenta głosowego Google.
Netflix, YouTube, Spotify, Player TVN jest.
Moze ktoś ma jakiś informacje kiedy będą dostępne wymienione aplikacje oraz asystent Google. Myślałem ze w sklepie samsunga obojętnie jaki kupisz telewizor aplikacje zawsze będą dostępne ale się myliłem. Czemu tak się dzieje. Na telewizorach z 2020 samsunga aplikacje są a tutaj nowszy TV i nie ma ich.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
27-04-2021 10:33 AM
@horton Jaki masz dokładny model TV?
27-04-2021 10:38 AM
Średnia półka (jeśli chodzi o wykonanie i możliwości )
QE55Q74TAT
27-04-2021 10:41 AM
27-04-2021 10:50 AM
Tak, wiem (że różni ich wersja systemu).
Czasem jednak warto spróbować z różnych prób, "tricków" a nóż zadziała.
Wydaje się być niepojęte że w "6tce "brak jest tvp vod.
29-04-2021 08:48 AM
A możecie mi powiedzieć jak to jest z tym 4k w 120hz i oglądaniem meczów. Jak to może być możliwe oglądanie meczu w takich parametrach przez np. telewizje w cyfrowym Polsacie nawet jak by jakiś nadawca nadawał mecz w 4k i 120fps ale dekoder nie obsługuje 120fps wiec jak można oglądać w takich paramterach wogole gdzie są mecze takie dostępne ???
30-04-2021 01:51 PM
@cesio, cześć! W takim przypadku trzeba poprosić dostawce telewizji (czyli np. Cyfrowy Polsat) o taki dekoder, który przetworzy obraz w 4K i 120Hz. Telewizor oczywiście również powinien wspierać 4K i 120Hz oraz mieć odpowiedni port HDMI, przez który do odbiornika zostanie dostarczony sygnał o takich właśnie parametrach. W telewizorze nic wtedy nie trzeba zmieniać, ponieważ w tym przypadku będzie on wyświetlał taki obraz, który zostanie do niego nadany z dekodera.
05-05-2021 12:38 PM
Czemu wbudowana przeglądarka samsunga nie zapamiętuje wprowadzanych haseł na stronach internetowych
06-05-2021 03:04 PM
Hej @cesio,
przeglądarka na TV nie posiada takiej funkcjonalności niestety- jest to podstawowa wersja przeglądarki i nie zawiera takich funkcji jak przeglądarki na komputer
13-05-2021 10:51 AM
Witam. Ja byłem posiadaczem tego TV qn800a i musiałem go zwrócić. Czy Pan ma ten sam problem co ja ? Odtwarzacz UHD 4k nie wyświetla obrazu na tv przez port HDMI i PS5 w 4k to samo tylko po zmniejszeniu rozdzielczości do 1080p udało się PS5 uruchomić :(. Działają tylko urządzenia starsze do rozdzielczości 1080p. Tylko komputer z grafiką 3080 wyświetlał 4k ale też nie widział na hdmi 4 120 hz .Niesamowite klatkownie obrazu lub artefakty w formie kwadracików podczas szybkiego ruchu z źródła sieć kablowa. Moduł Cl+. Np .podczas reklam, przejścia kamery podczas przesunięcia z jednej strony boiska na drugą itp. oglądalem scenę serialu gdzie kamera co chwilę pokazywała ławników i sędziego na sali sądowej to wyszła mozaika na ekranie bez kształtów i konturów na innych tv a mam 2 nie mam tego problemu. Sygnał z YouTube bez zarzutu w 4k i 8k z, z dysku twardego sygnał 4k nie miałem żadnych problemów, serial 480 gdzie inne tv sobie radzą tu już nie. Słabo przetwarzał mi sygnał który nie jest typowo 4k. większość ludzi kupuje tv do oglądania tv powiedzmy 90 % czasu a tv na którym stwarza problemy w tym zakresie za 13000 to jakaś żenada .....
13-05-2021 11:10 AM
Nie nam żadnego urządzenia zewnetrznego podłączonego do hdm obsługującego 4k 120hz. Używam głównie aplikacji VOD i nie mam żadnego problemu z teściami 4k 1080 czy 720p natomiast 480p logiczne jest ze widać gorsza jakość ale to normalne jest czy oglądam na tym TV czy na starym TV z full hd. Ale żeby były jakie artefakty to ich nie widziałem.
co do kablówki to jest wina już po stronie dostawcy ponieważ przez złącze CI+ nie osiągniesz dobrej jakości jak po zewnętrznym dekoderze od dostawcy. Już to kiedyś przerabiałem na innym TV. Dekoder przekazuj obraz do TV znaczniej lepszej jakości niż przez CI+.
Obraz jest mega czysty i naprawdę dobry. Nie mam żadnych problemów.