06-03-2022 10:31 PM — edytowano 06-03-2022 10:34 PM
Witam,
Zakupiłem telewizor Samsung QE65Q70RATXXH pod koniec 2019r. Dzisiaj zauważyłem, że w prawej, dolnej części telewizora pokazało się kilka białych,poziomych, przerywanych pasków. Najbardziej są widoczne na czarnym tle. Przywracałem ustawienia fabryczne, wyłączałem i włączałem telewizor jednak nic nie pomogło - w tamtym czasie telewizor za ponad 7 tys... Proszę o pomoc.
08-03-2022 08:28 PM
Ciężko powiedzieć czy wszystkie. Myślę że po pewnym czasie większość będzie na to cierpiała bo ta sama technologia klejenia przynajmniej z tej linii. Pisałem z jednym sprzedawca z RTV i mają na ekspozycji Q80R czyli model o oczko wyższy od mojego i mają ten sam problem. Dociskali matryce żeby doszła do ramki i się dokleila ale po jakimś czasie znowu klej puszczał.. Telewizory na ekspozycji to najlepsze testery.. chodzą na okrągło i wady wychodzą, więc prędzej czy później myślę że użytkownicy Qled'ów z 2019r będą się interesować tym tematem. Dla mnie to nie do pomyślenia.. tym bardziej jak miałem na gwarancji to raz właśnie wydawało mi się przy sprzątaniu że coś dziwnie delikatnie odstaje w jednym miejscu ale nie dotykałem tego i nie zgłaszałem bo nic się nie działo i jak telewizor chodził to żadnych pasków nie było więc olałem temat myśląc że wszystko ok.. teraz jak się pojawił ten problem widoczny przy włączonym ekranie skojarzyłem fakty i już wiem co jest grane .. rozmawiałem z konsultantem Samsunga na infolinii i powiedziałem jaki jest problem, że wada fabryczna bo klej puszcza po pewnym czasie, że telewizor za 7,5k, że zauważyłem też wcześniej ale się nie znam i olałem temat, że na ekspozycji w sklepach też występuje w nich ten problem ... Padło słowo klucz "2 letnia gwarancja", gdzie mój jest niestety po więc ich już nic nie interesuje i zostaje z problemem sam... Ewentualnie mogą mi dać namiary na autoryzowany serwis, który mi to naprawi odpłatnie... Sytuacja nie wymaga komentarza ..Porządne firmy potrafią się przyznać do porażki że coś im nie wyszło i ogłosić akcje serwisowa i nieodpłatna naprawę czy wymianę sprzętu .. np Suzuki z branży motocykli albo VW ogłaszali akcje serwisowe nie ważne kiedy dany element się zepsuł, zawsze nieodpłatnie naprawiali. Jedno jest pewne, jeżeli tak stawiają sprawę to nigdy więcej Samsunga już nie kupię pod żadną postacią.
10-03-2022 07:11 PM
Ta wartość to chyba godziny ? To dużo godz chodzi ? Jaka jest wgl żywotność tych matryc ?
10-03-2022 08:32 PM — edytowano 10-03-2022 08:32 PM
@Daniel932 Jak chcesz sobie poczytać to masz link tutaj
19-05-2023 10:34 PM