Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Biały, poziomy, przerywany pasek na dole ekranu - Samsung Qled Q70R

(Temat utworzony: 06-03-2022 10:31 PM)
7097 Wyświetlenia
Daniel932
Explorer
Opcje

1646601081166.jpgWitam,

Zakupiłem telewizor Samsung QE65Q70RATXXH pod koniec 2019r. Dzisiaj zauważyłem, że w prawej, dolnej części telewizora pokazało się kilka białych,poziomych, przerywanych pasków. Najbardziej są widoczne na czarnym tle. Przywracałem ustawienia fabryczne, wyłączałem i włączałem telewizor jednak nic nie pomogło - w tamtym czasie telewizor za ponad 7 tys... Proszę o pomoc.

0 Like
33 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Daniel932  Witam

Jeżeli jest to możliwe to proszę wrzucić zdjęcie i zobaczymy jak to wygląda

0 Like
Daniel932
Explorer
Opcje

@PrzemekMuaktualniłem post - zdjęcie dodałem.

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Wygląda na uszkodzenie listwy led podświetlenia matrycy czyli serwis musialby Ci na to kuknąć...
0 Like
Daniel932
Explorer
Opcje

@Alex9152 dziwnym trafem jestem już kolejna osoba, której zaraz po gwarancji psuje się podświetlenie w dodatku w telewizorze za 7500 zł. Znowu sprawdza się zasada, im droższy sprzęt tym wieksze badziewie w środku ... Był to mój ostatni sprzęt tego producenta i będę odradzał każdemu kto będzie myślał o tym badziewiu zwany Samsung ... 

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
Wiesz wszystko sie psuje czy drogie czy tanie niektore stare tv chodza 10 lat i dalej dzialaja :smiling-face: zapytaj jakis dobry serwis za ile by Ci to ogarnęli..
0 Like
Daniel932
Explorer
Opcje

Wiadomo że się psują ale dziwne że zazwyczaj po 2 latach, po gwarancji..  Jak dla mnie nie wiem czy warto wgl iść w naprawę. To klocek 65', każde nieprawidłowe złapanie podczas ściągania/ przenoszenia powoduje znowu ryzyko uszkodzenia matrycy.. najlepiej gdyby serwis to ogarnął na miejscu w domu ale obawiam się że takich rzeczy na miejscu u klienta nie robią.. 

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
No to już musiałbyś bezpośrednio serwis zapytać ale wątpię że jest taka usługa dostępna..
0 Like
Daniel932
Explorer
Opcje

Ile Twoim zdaniem może kosztować taka wymiana upalonej listwy LED ?

0 Like
Alex9152
Troubleshooter
Opcje
No przypuszczam że widełki cenowe mogą być w granicach kilku stówek
0 Like