Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Bezprzewodowy Dex nie działa

(Temat utworzony: 18-10-2020 12:19 PM)
3892 Wyświetlenia
daniszy
Pioneer
Opcje
Cześć, mam problem z Wireless DeX na Note10+, włączam funkcję, wyszukuje mój telewizor 50RU7402, trwa łączenie i wywala błąd. Software TV aktualny, telefonu również, ustawienia fabryczne przywrócone. Wykonuje polecenia z powiadomienia lecz nadal nie działa. Note20Ultra potrafił się połączyć z moim tv. A mój Note10+ z tv z 2020 wszystko działa.

image

image

image

0 Like
PatrykB
Helping Hand
Opcje

@Kristus84  Samsung DeX można połączyć bezprzewodowo tylko z telewizorami obsługującymi Miracast. Producent gwarantuje pełne działanie z telewizorami Samsung wyprodukowanymi po 2019 r.

Kristus84
Journeyman
Opcje
Jestem ciekaw czy udalo mu się połaczyć...
0 Like
Kristus84
Journeyman
Opcje
W tv Philips wbudowany jest Google cast czyli lipa nie pójdzie...Musi byc miracast.Zostaje więc kabel :smiling-face:
0 Like
PiterKozi
Voyager
Opcje
Witajcie przed aktualizacja( and.10) S20U do systemu Android 11 Samsung dex działał bez problemu. Po aktualizacji mieli i szukan tv i znaleźć nie może. a tv to również Samsung seria 6
0 Like
PiterKozi
Voyager
Opcje
Znalazłem rozwiązanie. aby Samsung DeX działał poprawnie trzeba rozłączyć się z routerem. Czyli odłączamy neta od tv, jak ktoś korzysta poprzez wi-fi i wtedy wykrywa telewizor... Nie wiem dlaczego tak jest, wcześniej nie było tego problemu. Jak był android 10, przy 11 trzeba zrobić jak powyżej.
lektor_audio
Student
Opcje

Rzeczywiście, Twój sposób działa. Serdeczne dzięki za info! 

ppawlicki
Explorer
Opcje
Proste, trzeba tv podłączyć kablem do routera internetowego, wówczas wszystko śmiga. Ja odłączyłem kabel od sieci i tv łączył się po WiFi, wtedy usługi smart ThinkPad, dex i share nie działamy w pelni, teraz po podłączeniu kabla LAN jest ok.
0 Like
lektor_audio
Student
Opcje

Proste, aczkolwiek jak router daleko, to nie zawsze się da :winking-face: Dzięki w każdym razie za info, na pewno komuś się przyda.

Zauważyłem, że im nowszy telefon, tym mniej problemów. Po przesiadce na S21 FE oraz S22 Ultra, wszystko śmiga bez zająknięcia. Wcześniej miałem Note 10+ i on nie zawsze chciał współpracować. 

0 Like
ppawlicki
Explorer
Opcje
Ja mam s23 ultra i to nie wina telefonu, ale oprogramowania po niedawnej aktualizacji tv,
0 Like
ppawlicki
Explorer
Opcje
Teraz nawet że smartthincs można przesyłać obraz na zywo na telefon z tv. Problem jest w WiFi firect. Recepta to kabel LAN do tv a protokołem poprzez WiFi direct wszystko śmiga:)
0 Like