Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Asystent Google na telewizorach z 2021 roku

(Temat utworzony: 27-12-2021 09:02 PM)
15207 Wyświetlenia
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Witam. Posiadam model QN91 z tego roku i nie mogę zmienić Bixby na Asystent Google, chociaż w internetach widziałem, że niektórzy mają taką możliwość. Może ktoś pomóc, lub powiedzieć wiecej na ten temat?
Pozdrawiam.

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Na amerykańskiej stronie wsparcia pojawiła się poniższa informacja dotycząca Asystenta

Ze względu na zmianę zasad Asystent Google nie będzie już dostępny na telewizorach Samsung od 1 marca 2024 r. 

assytent.png

https://www.samsung.com/us/support/answer/ANS00087603/

Oznacza to, że Asystent przestanie działać na obecnych telewizorach i nie będzie dostępny w nowych modelach.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

91 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Czytałem już ten poradnik, ale w zakładce "Głos" nie mam możliwości wyboru asystenta. Mogę tylko zmienić język dla Bixby.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Grzegorz76  Może kolega @kamil40013  coś podpowie bo ma model z 2021 roku.

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2, Także nie widzę u siebie opcji zmiany asystenta głosowego. Wydaje mi się, że ta funkcja nigdy nie była u nas dostępna.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
A w telewizorach z 2020 roku podobno jest, posiada ktoś? Może trzeba poczekać na aktualizację oprogramowania?
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć :smiling-face: Postaram się to sprawdzić i wrócę z odpowiedzią. 

Damiab
Journeyman
Opcje

Mam wersję QN85A i też zaskoczył mnie brak możliwości wyboru asystenta, szczególnie że w Polsce Bixby jest bez sensu. Wszystkie TV na 2021 są niby dostosowane do obsługi asystenta Google.

0 Like
Grzegorz76
Pathfinder
Opcje
Dowiedziałaś się czegoś @MagdaB?
0 Like