Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aplikacja Canal plus online na TV Samsung

(Temat utworzony: 14-03-2024 10:11 PM)
568 Wyświetlenia
Members_HbC9Tcv
First Poster
Opcje

Czy ma ktoś  problemy z źle działającą aplikacją canal plus online na tv - obraz zatrzymuje się po jakimś czasie a aplikacja sama też słabo się wczytuje w czasie działania .

157 Odpowiedzi
Anna140280
Journeyman
Opcje

Od tygodnia i u mnie nie działa canal plus online. Wszystkie inne apki działają bez zarzutu a C+ jak zwykle z problemami. Nie odtwarza treści. Apka się otwiera, działa na żywo a treści nie. Kazali pościągać aktualizacje, zresetować tv itd. Wszystko zrobione w asyscie zdalnej pomocy Samsunga i nic. A canal plus jak mantra każe resetować tv, co z tego że już im trzy razy napisałam że to zrobiłam. Tam chyba booty odpisują albo analfabeci. 

Luc_1
Apprentice
Opcje

Wg mnie zawieszanie apki C+ to kwestia wydawcy tej apki i naniesienie poprawek

W moim przypadku usprawniło działanie apki zmiana DNS na 8.8.8.8. w ustawieniach sieci TV. Poza tym jak się zawiesi to tylko dłuższe przytrzymanie klawisza wyłączania TV na pilocie powodujące reset Smart TV pomaga. Reszta to tylko oczekiwanie na aktualizacje od Developera apki C+ lub podłączenie przystawki z android TV i oglądanie C+ przez to urządzenie:-(  

ekonom
Student
Opcje

Mam dokładnie ten sam problem - czy udało Ci się znaleźć rozwiązanie?

0 Like
Anna140280
Journeyman
Opcje

Niestety nie, wczoraj kolejny mail, tym razem kazali wysłać sobie nagranie jak ten błąd wygląda. A jak zapytałam czy zwrócą opłacony abonament bo od miesiąca nie mogę korzystać to odpisali ze mogę korzystać na innych urządzeniach. 

0 Like
N8_Driver
Journeyman
Opcje

Przy wszelkiego rodzaju usterekach związanych z zawieszaniem sie obrazu aplikacji canal + na telewizorach marki samsung prosze wziasc rowniez pod uwage zresetowanie i przywrocenie routera/modemu do ustawien fabrycznych, zakladam ze obsluga techniczna canal+ rowniez wykonala taka czynnosc ze swojej strony przez zresetowanie ustawien konfiguracyjnych

0 Like
Filip1992
First Poster
Opcje

50" Q60A QLED 4K Smart TV (2021) QE50Q60CAUXXH wersja 2114. Apikacja canal+online nie mogę znaleźć. Mam ustawione domyślne region. Jesz szansa na zainstalować przez apka przez internet?

0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Filip1992,

Możliwości instalacji przez internet w inny sposób niż sklep Samsung Apps nie ma, ale akurat na twoim TV aplikacja bez problemu powinna być w nim dostępna.

Sprawdź, czy na pewno dobrze wpisujesz jej nazwę, powinno być to "Canal+ Online", i jeżeli dalej nie będzie widoczna, najlepiej skontaktuj się z infolinią, aby zweryfikowali, czemu tak się dzieje, powinni móc to rozwiązać przez połączenie zdalne z twoim TV.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Anna140280
Journeyman
Opcje

Ja nawet zmieniałam dostęp do  internetu w tv z routera z którego korzysta wszystko w domu na internet udostępniany z telefonu zdanych komórkowych i nie pomaga, więc reset routera nic mi nie da. 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Anna140280 Opisane objawy wydają się być jednostkowe. Przykładowo u mnie takie problemy nie występują wcale, a korzystam z internetu dawnego UPC.

W takiej sytuacji spróbuj skontaktować się z infolinią Samsunga, aby konsultant sprawdził telewizor dla pewności. W następnym kroku atakuj Canal+.

0 Like
Anna140280
Journeyman
Opcje

Zdalna pomoc Samsunga zresetowała mi ustawienia fabryczne, smart hub i co tam tylko mogli. I nie pomogło a canal plus ma mnie gdzieś bo zapłaciłam za 6 mcy z góry. 

0 Like