Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania dla telewizorów - gdy widzicie nową - piszcie, podając numer wersji i model TV.

(Temat utworzony: 15-11-2017 07:59 PM)
85638 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

UWAGA posiadacze modelu Q7F!

Pojawiła się właśnie nowa aktualizacja dla tego modelu oznaczona numerem 1151.1

Telewizor jeszcze jej nie widzi, ale możecie ja pobrać z tego linku http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&CttFileID=6878776... i samodzielnie zainstalować z pendrive.upgrade.PNG

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
1 018 Odpowiedzi
auman
Pioneer
Opcje
Dziękuję Ci.
zalko
Voyager
Opcje
Po ostatniej aktualizacji 1640. gdy wyłącza się dekoder a ja oglądam np Netflix tv przeskakuje mi na okno z brakiem sygnału - Podłącz antenę; całkiem bez sensu ponieważ głównym źródłem jest dekoder.... oczywiście projekcja przerwana, nie miałem tego jeszcze ostatnio. Ktoś ma też taki przypadek ?
Robiłem reset prądowy reset ale bez skutku.20240808_224800_1000031850_1723150080.jpg20240808_224816_1000031851_1723150096.jpg

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@zalko

Zobacz, czy podobnie się dzieje, gdy zmienisz wejście HDMI w telewizorze.

Ciekawe, czy ktoś jeszcze ma podobny problem.

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Zachowanie jest takie jakby dekoder był w gnieździe Arc, wyłączam pilotem od dekodera dekoder i tv się wyłącza a pod Arc jest podłączony soundbar który się prawidłowo wyłącza. Jakaś dziwna sytuacja.

QE55QN85BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@MatiJ  @zalko  Raczej nie jest problem po stronie aktualizacji TV. Jest to normalne zachowanie gdy antena nie jest podłączona. Jest możliwość ustawienia aby główne źródło było dla dowolnego HDMI ale że jest to oficjalne forum nie mogę podać jak zrobić.

zalko
Voyager
Opcje
@vdsl2 w trakcie oglądania z innego źródła czyli np. Netflixa dekoder z racji oszczędzania energii sam się wyłącza ale nie powinno to być przyczyną przerwania streamu. Tak miałem przedtem, że nie powodowało to ekranu poszukiwania źródła.

QE55QN85BAT
0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

@zalko, Obstawiam, że jest to objaw niekoniecznie dotyczący zmian w oprogramowaniu. Aktualizacja wyszła na początku lipca, więc pewnie taka sytuacja mogłaby się ujawnić również u innych użytkowników. 

Spróbuj przywrócić ustawienia fabryczne telewizora:

Ustawienia -> Wszystkie ustawienia-> Ogólne i prywatność -> Resetuj.

Ważne jest spisanie dotychczasowych ustawień telewizora przed przeprowadzeniem tego kroku.

0 Like
zalko
Voyager
Opcje
Niedawno miałem reset fabryczny zdalnie więc to kolejny. Ja na dniach zrobiłem aktualizację.

QE55QN85BAT
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Dla telewizorów z 2023 r. stopniowo wprowadzana jest aktualizacja o oznaczeniu 2000.2.

20240903_104833.jpg

kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Aktualizacja 2000.2 jest już dostępna do pobrania na polskich stronach wsparcia Samsung

https://www.samsung.com/pl/tvs/oled-tv/oled-4k-s90c-55-inch-qe55s90catxxh/#supporthttps://www.samsung.com/pl/tvs/oled-tv/oled-4k-s90c-55-inch-qe55s90catxxh/#support