Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Aktualizacje oprogramowania dla telewizorów - gdy widzicie nową - piszcie, podając numer wersji i model TV.

(Temat utworzony: 15-11-2017 07:59 PM)
85174 Wyświetlenia
Szewcu72
MegaStar
Opcje

UWAGA posiadacze modelu Q7F!

Pojawiła się właśnie nowa aktualizacja dla tego modelu oznaczona numerem 1151.1

Telewizor jeszcze jej nie widzi, ale możecie ja pobrać z tego linku http://org.downloadcenter.samsung.com/downloadfile/ContentsFile.aspx?CDSite=UNI_PL&CttFileID=6878776... i samodzielnie zainstalować z pendrive.upgrade.PNG

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
1 013 Odpowiedzi
mover2002
Pioneer
Opcje

Witam, telewizor Q67RAT oprogramowanie 1420. Zauważyłem że przy wyborze źródła dźwięku pojawiła się nowa opcja  TV + AV Soundbar, jest to nowość, wcześniej tego nie było, jak sprawuje się taki wybór, są jakieś minusy?

0 Like
krzysiek68
Pathfinder
Opcje

Nie ma. 

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@mover2002 Opcja o której piszesz to Q-Symphony. Modele serii "R" nie wspierają tej funkcji, więc zakładam jakiś błąd.

0 Like
Piotr1969
Pioneer
Opcje
Dzień dobry 

Znajomi mieszkają w Belgii, ale kupili telewizor w Polsce. Zabierają go za parę tygodni.

Czy konieczne jest uruchomienie go i ściągnięcie dostępnych aktualizacji w Polsce (polskie IP), żeby nie miał ewentualnych ograniczeń/różnic dla poszczególnych rynków, czy oprogramowanie dla całego obszaru UE jest takie samo?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Piotr1969  Na nasz rynek jest takie oznaczenie w modelu QE65S90CATXXH na Belgię QE65S90CALXXN.

Aktualizacje trzeba pobierać z polskiej strony gdzie końcówka jest TXXH.

Piotr1969
Pioneer
Opcje
Nie używałem nigdy telewizora Samsung, stąd pytanie: pobieram na jakikolwiek urządzeniu, a potem pendrive, czy przeglądarką w telewizorze?
0 Like
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotr1969, Oprogramowanie będzie takie samo (T-PTMCDEUC), ale dostępne funkcje i aplikacje mogą się różnić.

Piotr1969
Pioneer
Opcje
Jak temu zapobiec?
0 Like
patyczak
Black Belt 
Opcje
Wejść na polską stronę Samsunga, pobrać plik aktualizacyjny, wypakować, skopiować na pendrive i przeprowadzić aktualizację.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Piotr1969, Ja bym przeprowadził pierwsze uruchomienie i skonfigurowanie telewizora w Polsce z polskim kontem Samsung. Niestety nie mam pewności, czy po przewiezieniu do innego kraju nie znikną pewne usługi lub aplikacji. W tym temacie musiałby się wypowiedzieć ktoś, kto zna się na ograniczeniach i blokadach regionalnych.