Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

65NU8002-nie działają aplikacje

(Temat utworzony: 10-03-2019 10:30 PM)
6382 Wyświetlenia
Arturro
Apprentice
Opcje

Witam.

Od kilku miesięcy jestem posiadaczem TV jak w temacie. Problem, z którym się męczę to nie działające aplikacje tzn.:

- próbuję uruchomić HBO GO i wyskakuje kółko od ładowania aplikacji po czym znika po sekundzie i nic się nie dzieje,

- podobnie jest z aplikacjami: Netflix, Prime Video, Eleven Sports, Chili, Google Play Movies & TV.

- działa jedynie YouTube,

Wcześniej jak próbowałem uruchomić Netflix-a to zawieszał mi się TV. Nie mogłem przeskoczyć do żadnej funkcji TV (zmienić źródła sygnału, wejść choćby w ustawienia itp.). Pomagało tylko wyłączenie TV z prądu i nie uruchamianie Netflixa bo za każdym razem powtórka z rozrywki. Obecnie od dwóch dni problem zniknął ale nic nie działa.

TV ma najnowszy soft. Kilkukrotnie robiłem:

- reset TV

-reset SmartHub

i klapa na całej linii.

Nadmienię, że na starszym sofcie wszystko działało.

Proszę o pomoc bo TV obecnie jest niefukcjonalne.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Arturro
Apprentice
Opcje

Sprawa zakończyła się dzisiaj wizytą serwisanta u mnie w domu.Początkowo call center wyznaczył termin na środę na co przystałem lecz po 30 minutach Pan serwisant zadzwonił do mnie i powiedział że będzie u mnie dziś-rewelacja. Duży plus za szybkość działania.

Podczas rozmowy z call center i szukaniu rozwiązania TV doszczętnie ześwirował. Zaliczał samoistne restarty, zawieszenia a poza tym za nic w świecie nie chciał się połączyć zdalnie. 

Suma sumarum wniosek jest taki, że płyta główna do wymiany. Podczas wizyty Pana TV robił coś chciał.Udało się go jako tako przywrócić do życia po odłączeniu internetu-przynajmniej się nie restartował jak naciskaliśmy przycisk z domkiem na pilocie :)Pierwszy taki przypadek mają z tym TV.  Także liczę na pozytywne zakończenie. Teraz na przykład podczas pisania tego postu TV sam się uruchomił, uruchomił amplituner po czym się zrestartował i wstał jako zresetowany do ustawień fabrycznych :)))Czary :smiling-face: 

Dzięki za namiary na call center Vdsl2

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
9 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arturro  Czy posiadasz taki firmware wer 1202 ? Jaki jest dostawca Internetu ?

0 Like
Arturro
Apprentice
Opcje

Hej. Tak, posiadam taki firmware jak podałeś.

Dostawca internetu to Netia. Też myślałem o internecie, że za słaby albo coś z nim nie tak ale: 

- wcześniej wszystko działało, 

- obecnie działa tylko youtub, który bezproblemowo odtwarza materiał,

- udostępniałem internet przez komórkę również i nic się niezmieniło.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Arturro  Proponuje Ci kontakt z infolinią Samsunga tel 22 607 93 33 .

0 Like
Rozwiązanie
Arturro
Apprentice
Opcje

Sprawa zakończyła się dzisiaj wizytą serwisanta u mnie w domu.Początkowo call center wyznaczył termin na środę na co przystałem lecz po 30 minutach Pan serwisant zadzwonił do mnie i powiedział że będzie u mnie dziś-rewelacja. Duży plus za szybkość działania.

Podczas rozmowy z call center i szukaniu rozwiązania TV doszczętnie ześwirował. Zaliczał samoistne restarty, zawieszenia a poza tym za nic w świecie nie chciał się połączyć zdalnie. 

Suma sumarum wniosek jest taki, że płyta główna do wymiany. Podczas wizyty Pana TV robił coś chciał.Udało się go jako tako przywrócić do życia po odłączeniu internetu-przynajmniej się nie restartował jak naciskaliśmy przycisk z domkiem na pilocie :)Pierwszy taki przypadek mają z tym TV.  Także liczę na pozytywne zakończenie. Teraz na przykład podczas pisania tego postu TV sam się uruchomił, uruchomił amplituner po czym się zrestartował i wstał jako zresetowany do ustawień fabrycznych :)))Czary :smiling-face: 

Dzięki za namiary na call center Vdsl2

0 Like
arturc8080
First Poster
Opcje

Konsultant z samsunga polecił zrobić reset prądowy tzn przy włączonej zakładce apps wyjąć wtyczkę z prądu,o dziwo to rozwiązało u mnie problem.

Jaona
First Poster
Opcje

Dziękuję Artur. U mnie też pomogło. 

0 Like
msss95
Pioneer
Opcje
Zaczęłam sobie oglądać film we wbudowanej aplikacji Rakuten w Smart tv Samsung, aż dziś mi wyświetliło ze strona nieczynna, zamknietna lub została przeniesiona na inny URL. 
Ktoś coś wie? Czy tylko u mnie? Jest szansa skończyć sezon czy nie odpali już ten rakuten
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@msss95  Czy udało się rozwiązać problem?

0 Like