Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

55nu7172 nie łączy się z komputerem.

(Temat utworzony: 29-09-2018 06:26 PM)
922 Wyświetlenia
Mabudu_pl
Journeyman
Opcje

Witam. Od kilku dni jestem posiadaczem Smart tv. Niestety mam z nim problem. Nie mogę połączyć tv z komputerem. Mając połączone oba urządzenia kablem hdmi V2.0 18Gbps telewizor podaje komunikat "brak sygnału".  Niezależnie od tego który port jest podpięty czy to w tv, czy w komputerze. Konsola ps3 działa bez problemu  na dowolnym kablu hdmi, czy porcie tv. Niestety komputer nie wykrywa tv na żadnym kablu, ani na żadnym porcie. 
Update.
udało mi się wyświetlić coś na TV mająć wpięty jeden przewód hdmi za pomocą przejściówki z hdmi na dvi i mając wpięty 2 kabel hdmi w dowolny inny port karty graficznej. Rozdzielczość jest limitowana tylko do full HD i nie da się puścić dżwięku przez TV, a po wypięciu 2 kabla tracę jaki kolwiek obraz więć coś nie dziala jak trzeba.

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mabudu_plA jaki masz firmware w TV ? czy taki wer 1134.0 czy inny ?

0 Like
Mabudu_pl
Journeyman
Opcje

Narazie 1132 zrobie update do 1134 i sprawdzę.

Wgrany 1134 a;e dalej taki sam problem.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mabudu_plA jaki masz markę/model laptopa ?

0 Like
Mabudu_pl
Journeyman
Opcje

Hej. MB: asus h110-k CPU:i3-6100  RAM: 8 GB hyper x 1333 mhz GPU:rx470  Windows 10

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mabudu_plA czy masz aktualne sterowniki ? Czy wcześniej z iiny TV nie było problemu ?

0 Like
Mabudu_pl
Journeyman
Opcje

Tak się składa, że całkiem nedawno przeinstalowałem sterowniki na najnowsze, a podłączam pierwszt raz ten tv do komputera. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Mabudu_plA bios masz najnowszy Wersja 11.8.55.3510 ? Czy TV woglule widzi HDMI jak podłączysz kompa ?

0 Like
Mabudu_pl
Journeyman
Opcje

Bios aktualny. Telewizor pokazuje w "source", że jest coś podłączone, ale nie wykrywa, że to pc i jest czerwony znaczek, że urządzenie jest wyłączone.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy robiłeś wyłączyć i właczyć komputer i TV coś z Google

0 Like