ant 05-02-2021 05:43 PM - paskutinį kartą redagavo Paula_P 08-02-2021 10:30 AM
Pasidalinsiu dar vienu naudojamu Samsung gaminiu namuose. Šįkart pasidalinsiu nuomone apie Samsung QE50Q80T. Televizoriumi naudojuosi apie 3mėnesius. Pasirinkimas televizoriaus įtaka turėjo dizainas, kai pamačiau jį parduotuvėje iškart dizainas patraukė akį. Po pradėjau domėtis jo parametrais. 50colių(125cm) pasirinkau nes žiūrimas atstumas 2.5m ir mėgstu pažaisti šaudyklės dėl to netiko man 55colių.
VAIZDAS
✅Turbūt kiekvienas norim, kad televizorius rodytu nepriekaištingai. Šiuo atveju QE50Q80T rodo gan nepraikaštingai. Žiūrint HD televiziją televizorius tikrai įšspaudža maksimaliai kokybę iš rodomo turinio.
✅ Televizoriaus galimybes pamatyt iš vaizdo kokybės reikia įsijungti Netflix. Mane nustebino vaizdo kokybė kai rodomas nakties metu vaizdai. Dėl naudojamo Direct Full array funkcijos atkuriamas įspūdingi kontrastai tamsiuose vaizduose. Nevisi televizoriai gali atkurti gerą juodą spalvą ir kartu detales. Kad kontrastingumas dar būtų įspūdingesnis 80T modelis palaiko Quantum HDR100. Vaizdo kokybė išmėginta žiūrint Star Trek: Discovery
✅ Vaizdo kokybė žaidžiant tikrai aukšta. Atkuriamos ryškios spalvos nors naudojama šiuo meitu Xbox One S. Potyriai bus dar įspundingesni kai bus įsigyta naujausios kartos žaidimų konsolė. QLED 80T rekomenduoju žaidimo mėgėjus nes televizorius turi mažą deltos laiką. Žaidimo metu televizorius susidoroja su greitai keičiančiais vaizdais, neiškraipo vaizdo, nepastringa.
GARSAS
Televizoriaus garso užtenka. Pagal Samsung duomenis turi 2.2 ch kurie sudaro 40w. Filmo efektus įspūdingai atkuria. Klausantis muzikos televizorius neblogai atkuria žemus dažnius, jaučiamas malonus bass.
Smart pultelis
Truputi apie pultelį. Pultelio dizainas skiriasi nuo kitų gamintojų. Paėmus įrankis jaučiama ergonomika, kiekvienas mygtukas tinkamos vietose, patarėjus nebesinori senų pultelių su daug nereikalingų mygtukų. Kitas geras pultelio savybė, kad valdo kitus prijungtas įrenginius, nebereikia kiekvieno įrenginio pultelio naudot su sąlyga, kad jūsų prijungtas įrenginys nėra labai senas.
✔️Išmėginta ant xbox galima vaikščiot per meniu, keisti nustatymus ar net įjungti žaidimą.
✔️Išmėginta Telia išmaniosios televizijos priedėlio. Išmokus kuriuos mygtukus paspausti, galima įeiti į meniu, atsukti įrašus, keisti nustatymus
SmartThings
⭕Bet jei erzina kiekvieną raidę įvedinėti su pulteliu, šiuo atveju gelbėja SmartThings programėle.
✔️Programėlės pagalba galima naudoti toutchpad funkcija su kuria greičiau suvedamas norimas žodis.
✔️Galima paleisti tv garsą per telefoną, kai norime naktimis žiūrėti televizorių bet netrukdyti šeimos narių.
Ir dar nemažai kitų dalykų, kuriuos siūlau išmėginti jei turite Samsung televizorių
APIBENDRINIMAS
Dizainas - 10
Vaizdo kokybė - 9
Garsas - 7
Smart - 10
ant 09-02-2021 11:23 PM
Pats turiu QE65Q80T, garsas ir vaizdas tikrai patenkina lūkesčius, nors garsui papildomai naudoju HW-Q70R kolonėles.
Kas iš pastebėtų trūkumų, tai kartais neveikia bevielis ekranas iš PC, reikia perjungti TV ir pradeda veikti, kai peržiūrimi vaizdo failai iš laikmenos negalima pasirinkti garso takelio kol sustabdytas įrašas, tik tada, kai jis paleistas (užtruko, kol suradau informacijos), bei nemažai failų garso takelių nepalaiko apskritai.
Kas dėl pačio TV kokybės, tai sunku pasakyti, iš pradžių gavau defektuotu ekranu:
Galvojau garantinis pakeis, nes pakuotė buvo sveika, bet nei pro kur, support'as 0 lygio. Teigia, kad mano padarytas pažeidimas, nors naujas TV turi išpakavimui skirtas apsaugas, kurias naudojau pagal instrukciją ir nesuvokiu kaip būtų galima sugadinti ekraną.
Po remonto servise gavau supakuota atgal į tą pačią dėžę, be jokių papildomų apsaugų ant ekrano, lygiai taip pat išpakavau, bet tuomet ekranas jau buvo sveikas. Tai arba TV trapesnis nei kiaušinis arba tiesiog nenorima pripažinti broko. Jei TV iš tikro toks trapus ir atsitiktinai kartais lūžta, kartais ne, tai manau čia jau dizaino brokas ir tokius dalykus turėtų gamintojas keisti, aišku čia tik mano nuomonė.
Rinkdamasis TV svarsčiau tarp QLED ir OLED, pats turiu ne vieną samsung gaminį todėl nugalėjo QLED. Po tokios patirties abejoju ar pasirinkimas būtų toks pats. TV vaizdas/garsas/funkcionalumas tikrai geras, tačiau patvarumas man kelia klausimų, jei tikrai įmanoma sugadinti TV išpakuojant atsargiai su visomis apsaugomis, ką man teigė, tai gėda už tokia konstrukciją.
Jei vis dėl to norite šio modelio geriau prieš pirkdami patikrinkite parduotuvėje ir išpakuodami filmuokite, nes kitu atveju garantinio nesitikėkite.
ant 10-02-2021 09:06 AM
Labas, @KarolisM,
Dėkojame už išsamią apžvalgą.
Gal galėtumei patikslinti, ar pavyko sutvarkyti televizoriaus ekraną?
Samsung Community komanda 🤝
ant 10-02-2021 10:30 PM
Sveiki,
Taip, nors kainavo daug laiko ir nervų, gerai, kad turto draudimą turėjau. Jei ne jis tai ir dar nemažos papildomos išlaidos būtų (ekrano keitimas apie 70-80 procentų visos TV kainos), kai mano nuomone tokiu atveju garantinis turėtų pakeisti TV.
Pikčiausia man buvo tai, kad sumokėjus tikrai nemažus pinigus gavau sulūžusi daiktą ir suprask čia jau tavo problema, teko prabūti 3 mėn. bet TV/pinigų ir tik po ilgų aiškinimusi kreiptis į draudimą nes pavargau ieškoti teisybės.
Pats dirbu gamybinėje firmoje ir į garantinį remontą tikrai labai rimtai žiūrime, tai kai tokio kalibro gamintojas taip atsainiai žiūri į vartotoją mane labai nustebino. Galbūt čia vienas iš tų vienetinių atvejų kai susiklosto taip, bet patirtis tikrai nemaloni.
15-02-2021 03:07 PM - redaguota 01-03-2021 03:54 PM
Sveikas dar kartą, @KarolisM,
Atsiprašome už patirtus nesklandumus.
Paprastai klientai turėtų kreiptis į įgaliotąjį aptarnavimo centrą, kuris įvertina gedimo pobūdį. Iš nuotraukos atrodo, jog televizoriaus ekranas buvo mechaniškai sugadintas, numestas ar nukentėjęs nuo smūgio.
Gamintojo garantija taikoma tik gamintojo gedimams ir neapima nelaimingų atsitikimų.
Samsung Community komanda🤝