Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wariujący dotyk w Galaxy Tab A8 10,5 LTE

(Temat utworzony: 10-02-2022 11:11 AM)
784 Wyświetlenia
krzysqo93
Apprentice
Opcje
Witam, mam od około miesiąca tablet Galaxy Tab A8 10,5 LTE w wersji 4/64 GB.
Problem jest następujący, oglądając Netflixa albo YouTube, widzę jak podczas oglądania, ekran nagle w losowych momentach wykrywa dotyk i pojawiają sie przyciski do pauzowania i przewijania w apce czy to Netflixa, czy to YouTube, jest to bardzo denerwujące podczas oglądania...
Zrobiłem wipe cache factory reset, dalej to samo.
Tablet nie ma żadnego szkła na ekranie, żadnych rys, nigdy nie upadł, jest jak nowy.
Zakupiony około miesiąca temu w Media Expert, wariacje z tym ekranem dopiero zauważyłem w ciągu ostatnich dwóch tygodni, czy mogę cos samodzielnie spróbować coś z tym zrobić, czy zostaje jedynie oddać urządzenie na gwarancje? 
8 Odpowiedzi
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krzysqo93  Dzień dobry 

W takim przypadku jeżeli tak zachowuje się ekran i nie pomogły resety to trzeba będzie zanieść go na diagnostykę do serwisu. 

krzysqo93
Apprentice
Opcje
Spróbuję jeszcze dziś po pracy zrobić hard reset, bo reset wipe cache to usunięcie tylko pamięci podręcznej.
0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@krzysqo93  Dobrze, proszę dać znać czy to pomogło

krzysqo93
Apprentice
Opcje
No niestety nie pomogło, muszę podjechac do serwisu, moze przy okazji mi podpowiesz, w Warszawie gdzie najlepiej oddać?
0 Like
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@krzysqo93 Listę serwisów znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

krzysqo93
Apprentice
Opcje
Bylem w serwisie z urzadzeniem na Aleji Solidarności w Warszawie, serwis wgrał oprogramowanie jeszcze raz, powiedzieli ze testowali urządzenie i powinno być okej, a nie jest, problem dalej występuje.
W opcjach programisty włączyłem punkty pokazywania dotyku by sprawdzić w jakim miejscu wybudza się ekran, dodam zdjęcia w załączniku.
Pokazałem te zdjęcia tez Panu w serwisie przyjmujacemu zgloszenie, lecz nie udało im sie rozwiązać problemu.
Co dalej moge z tym zrobic?
Ghost touch występuje losowo, najczęściej widoczny podczas oglądania filmów lub grania.20220211_214355_7819_1644612238.jpg20220211_214405_7820_1644616189.jpg
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@krzysqo93, dwie opcje. Raz jeszcze zgłosić się do serwisu, żeby dalej sprawdzali urządzenie. Wysłanie błędu do inżynierów Samsung. Tu masz, jak to zrobić: https://eu.community.samsung.com/t5/aplikacje-i-us%C5%82ugi/poradnik-jak-zg%C5%82osi%C4%87-b%C5%82%C... 

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

Reszkabrodziaty
First Poster
Opcje
Mam nadzieję że kłopoty miną , ja ze swojego samsunga A8 jestem bardzo zadowolony !...@