Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Tablet Samsung /Android 4.4/ kodek aptX

(Temat utworzony: 18-12-2017 11:04 AM)
1935 Wyświetlenia
Tymek_89
Student
Opcje

Witajcie,

Posiadam tablet Samsung Galaxy Note 8.0 GT-N5110, na opakowaniu i w opisie specyfikacji widnieje informacja, że model ten wspiera technologię aptX /audio kodek Bluetooth/ mam też głośnik bezprzewodowy wyposażony w aptX, pytanie brzmi:

Czy tablet automatycznie będzie przesyłał audio poprzez kodek aptX czy trzeba dopiero zaznaczyć taką opcję w ustawieniach, nigdzie nie znalazłem takiej możliwości/brak ustawień bluetooth czy kodeków....

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć Tymek_89

Urządzenia powinny automatycznie wykryć możliwość skorzystania z aptX. W ustawieniach telefonu nie ma możliwości wł/wył tej funkcji.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

0 Like
4 Odpowiedzi
Rozwiązanie
KrzysiekK
Hotshot
Opcje

Cześć Tymek_89

Urządzenia powinny automatycznie wykryć możliwość skorzystania z aptX. W ustawieniach telefonu nie ma możliwości wł/wył tej funkcji.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@Tymek_89

Dręczyło mnie Twoje pytanie, bo wiedziałem, że gdzieś to było. Niestety nie wiem jak to wyglada na starszych wersjach systemu, bo nie mam dostępu do takiego urządzenia.

Spróbuj odblokować "Opcje Programisty" Wchodzisz w ustawienia/informacje o urządzeniu/informacje o oprogramowaniu. Kilkukrotnie klikasz na pozycję "Numer wersji". Powinien pojawić się komunikat o odblokowaniu opcji programisty. Po wejściu w tę zakładkę wyszukujesz opcji "Kodek dźwięku Bluetooth". A tam już znajdziesz to o co pytałeś. :winking-face:kodek.jpg

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
Tymek_89
Student
Opcje

Dziękuje Szewcu za Twoje dobre chęci i poświęcony czas, opcje programisty owszem pojawiły się, ale brak tam ustawień związanych z kodekami dźwięku bluetooth.... ani przy połączeniu z głośnikiem ani bez połączęnia...

jedynie opcja "Log Bluetooth HCI snoop" do zaznaczenia.

Wersja Androida 4.4.2

Samsung Galaxy Note 8.0 N5110

Pozdrawiam

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To zapewne wina wersji androida. Ciut za stary. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like