18-12-2017 11:04 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 04:36 PM przez RadekK
Witajcie,
Posiadam tablet Samsung Galaxy Note 8.0 GT-N5110, na opakowaniu i w opisie specyfikacji widnieje informacja, że model ten wspiera technologię aptX /audio kodek Bluetooth/ mam też głośnik bezprzewodowy wyposażony w aptX, pytanie brzmi:
Czy tablet automatycznie będzie przesyłał audio poprzez kodek aptX czy trzeba dopiero zaznaczyć taką opcję w ustawieniach, nigdzie nie znalazłem takiej możliwości/brak ustawień bluetooth czy kodeków....
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-12-2017 01:56 PM
Cześć Tymek_89
Urządzenia powinny automatycznie wykryć możliwość skorzystania z aptX. W ustawieniach telefonu nie ma możliwości wł/wył tej funkcji.
18-12-2017 01:56 PM
Cześć Tymek_89
Urządzenia powinny automatycznie wykryć możliwość skorzystania z aptX. W ustawieniach telefonu nie ma możliwości wł/wył tej funkcji.
29-12-2017 03:26 PM
Dręczyło mnie Twoje pytanie, bo wiedziałem, że gdzieś to było. Niestety nie wiem jak to wyglada na starszych wersjach systemu, bo nie mam dostępu do takiego urządzenia.
Spróbuj odblokować "Opcje Programisty" Wchodzisz w ustawienia/informacje o urządzeniu/informacje o oprogramowaniu. Kilkukrotnie klikasz na pozycję "Numer wersji". Powinien pojawić się komunikat o odblokowaniu opcji programisty. Po wejściu w tę zakładkę wyszukujesz opcji "Kodek dźwięku Bluetooth". A tam już znajdziesz to o co pytałeś.
29-12-2017 07:58 PM
Dziękuje Szewcu za Twoje dobre chęci i poświęcony czas, opcje programisty owszem pojawiły się, ale brak tam ustawień związanych z kodekami dźwięku bluetooth.... ani przy połączeniu z głośnikiem ani bez połączęnia...
jedynie opcja "Log Bluetooth HCI snoop" do zaznaczenia.
Wersja Androida 4.4.2
Samsung Galaxy Note 8.0 N5110
Pozdrawiam
29-12-2017 08:19 PM