Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

Tablet S9/S9 FE nebo iPad Air???

(Téma vytvořeno: 28-04-2024 09:56 PM)
914 Zobrazení
TeaNaSe
Pioneer
Možnosti
Ahoj Samsungaci, jdu si pro radu ohledně tabletu. Mám doma celou flotilu Samsung (celá rodinka má Samsungy, Watchky, fit3, Budsy, i TV)... A teď mé dilema.... 

Tablet.... Nakouslé jablko má skvělou službu - půjčí vám zařízení na vyzkoušení. Tak zkouším a zkouším iPad Air + Pen. 

Za 1.chci vědět, zda tablet užiju k práci
Za 2.je fakt super, ALE já mám vše Samsung, přeci nebudu nevěrná....

Posledním Samsungem S24 mě Samsung nepřesvědčil kmenového zařízení, vlastně ani S23 mě nepřesvědčila... Tak nějak doufám, že za rok S25 bude doma co stojí za Upgrade no a obávám se, že jakmile přičichnu více k nakousnutemu jablku, zjistím, že je lepší (svižný ten tablet je...). 

Tak co? Tablet S9 nebo S9FE, nebo pomalu přejít k jablku? Případně přejít "jen" s tabletem k Jablku?

Díky za názory a tipy
0 Like
14 Odpovědi
ParkerPM
Voyager
Možnosti
Ja mam samsung od modelu s4 a vždy sa mi pacil iphon,ale vždy ked som ho bol odskúšať tak nieco sa mi pacilo ale vela veci aj nie... a napriek tomu ze stále ma láka ešte ma nepresvedčil aby som si ho kúpil. Ale pre moju mamu som vybral ako tablet ipad pretože vydrží asi oveľa dlhšie. Jej prvý ipad vydržal 8r a ešte stále ako tak funguje. A teraz ma zasa nový. Ale ked jej mám na to niečo nastaviť tak ten ios..no nemám na to nervy....všetko robiť okľukou. Najviac mi prekáža to ovládanie a krok späť.. a to že každú vec nastavovať cez nastavenia. Na samsungu staci na danej aplikacii podržať prst a uz nastavujem.. a tak by som mohol pokračovať dalej. Asi ios je super ale ja mam rad všetko rýchle a nie to tam polhodinu hľadať v nastaveniach alebo na internete...takze záleží na čo to budete používať a ako moc vam záleží na jednoduchosťi ovládania a prispôsobenia sa prostredia
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý večer, osobně bych srovnával s iPady pouze "plnotučné" verze tabletů od Samsungu - takže nesrovnávat s FE verzemi.

A co se týká samotných tabletů - výkonově je Apple trošku lepší, otázkou je využití takového výkonu. Primárně jde totiž o spolupráci telefon+tablet, což z vašeho úvodu více využijete u Samsungu, než u Applu.

Ale pokud máte možnost, iPad Air rozhodně zkuste - jestli vám nebude vadit mít takové zařízení "osamocené", pak je ve výsledku asi jedno, jestli Tab S9, nebo iPad Air.

Hlavním rozdílem pak asi bude cena - dnes je TabS9 8/128GB s bonusem k výkupu za 12,5k. U Applu je cena vyšší a nejsem si jist, jestli je v balení pero (mám tucha z minulosti, že nikoliv)...

Galaxy S25 Ultra | Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Ahoj,

tak já bych osobně hned vyřadil Tab S9 FE, ten má mizernej procesor i displej a rozhodoval se jen mezi Airem a Tab S9. Potom asi záleží, čemu chceš dát přednost, osobně jsem měl / mám oboje a do teď nevím, co bych měl doporučit.

Samsung má lepší displej, lepší systém (podpora více oken, dex), provázanost v ekosystému Samsungu (QuickShare, pokračování z telefonu, sdílené ovládání), vodotěsnost, kameru na šířku a rozšiřitelné úložiště přes (levnou) sd kartu.

iPad má ale aplikace, které jsou plně optimalizované pro tablet. V tom je obrovský rozdíl a úplně to mění zážitek z používání. Druhá obrovská výhoda je množství skvělých doplňků - pouzder, klávesnic a dalších. Na Samsung si nekoupíš pořádný pouzdro ani teď, natož třeba za rok.

No je to těžká volba. Ale pokud se rozhodneš pro iPad, tak ještě chvíli počkej, 7.5. Apple představí nové Airy. A pokud by náhodou nebyly nic moc, tak se aspoň ty současný zlevní, než se doprodají.
TeaNaSe
Pioneer
Možnosti
Ano, určitě počkám, i v Apple mi presne toto radili také. Provázanost je pro mě důležitá. Zatím to řeším vše přes google... Nebo přímo v aplikacích. Takže například něco vytvořím v Canvě a pak to hned mám i v mobilu. Mail mám nainstalovaný Gmail, Google Disk, Google fotky. Ale například jsem se zatím nepoprala v WA... Ten jako by na IPadu byl jen placený? A neplacená App je zatím něco strašného plného reklam.
Ještě co na jsem úplně nevychytala je klávesnice a hlasové dikovani v ČJ, to jsme zatím u IPadu nenašla. A ještě mi vadí přeskakování mezi aplikacemi
Žádné tlačítko dole vlevo, ale musím použít nějaké gesto všemi 5 prsty a když pracuji s Pen, tak ho musím odložit (nebo nějak prechytnout, aby fungovalo).

Teď zkouším iPad Air 2020. Koukám i na tu cenu, ale Samsung S9 mi přijde že je až od 20tis. IPad myslím že je o dost levnější.... Zase u Samsungu jsou v základu sloty na paměť a na Simkarty, u iPadu jsou vše dražší.

No pořád váhám. Chci být věrná Samsungu, ale nějak ten iPad mi přesně přijde,že bude fungovat dobře i za 5 možná i 8 let. To u Samsungu asi těžko 🫣
0 Like
Libb
MegaStar
Možnosti

Nevím, co za odpověď čekáte na oficiálním Samsung fóru :smiling-face: Máte to půjčené, hrejte si. iOS je naprosto plnohodnotná systém a v mnoha věcech lepší, než Android, ale Samsung také odvede svoji práci. Pokud už Samsung máte a jste spokojená, neměnil bych.

Tablet určite ne FE, pokud vás netlačí rozpočet (ale i tak, raději došetřete), ty rozdíly jsou dost podstatné. Možná zvažte variantu chvíli počkat, v červenci budou nové tablety S10 a dost TabS9 se podle mě objeví za slušnou cenu v bazarech. A nebo budou zajímavé akce na TabS10.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

Libb
MegaStar
Možnosti

tak quickshare a pokračování na telefonu má apple také a dovolím si říct, že na lepší úrovni, ne? 

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a / 9 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Samozřejmě, za předpokladu, že máte ale další zařízení Apple. Ne Samsung, jak to minimálně po nějaký čas bude v tomto případě (viz dotaz).
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
Grafický software je určitě lepší na iOS, stačí se jen podívat na nabídku od Adobe, kde pro iPad i plnohodnotný Photoshop nebo Illustrator.

Naopak pero funguje na Samsungu lépe, nemusí se dobíjet a displej má 120 Hz, Air pouze 60.

Diktování v čj je přímo u Apple klávesnice. iPad tu teď u sebe nemám, ale u iPhonu mi funguje perfektně.

iPad vydrží déle, souhlasím. Mám necelé 3 roky Tab S7 a už je bez podpory systému a v podstatě neprodejný (viz směšné ceny výkupu).

Cenově je výhodnější Tab S9, prodává se nyní kolem 15 tisíc a je na něj i nějaký bonus k výkupu. Navíc má pero v ceně (Apple za +3,5 tis) a je 128 GB (základní Air jen 64 GB!). Na druhou stranu dostanete při pozdějším prodeji za Apple vždy více peněz než za Samsung.
TeaNaSe
Pioneer
Možnosti
Co čekám? Asi přesvědčení od fanoušků Samsung, že mám zůstat u Samsungu 😅🫣 děkuji za info o nových S10. Právě že ta spokojenost se Samsungem není 100%, ale vím, bojím se že pak budu přecházet s celou flotitou, aby kompatibilita byla lepší a jednodušší
0 Like