Koniecznie musi być oryginalne Samsunga? Jeśli nie, to polecam to podlinkowane etui Nillkina.
https://ajsklep.pl/etui-z-klawiatura-bluetooth-nillkin-keyboard-case-galaxy-tab-s9-s9-5g-czarne,id88...Korzystam od prawie roku ze swoim Tab S8+ i jest super. Klawiatura łączy się przez BT (uważam to za plus, bo nie trzeba mieć jej fizycznie podłączonej do tabletu). Touchpad działa płynnie i wystarczająco szybko, a sama klawiatura zapewnia przyjemne wrażenia podczas pisania.
Samo etui jest bardzo solidne, pewnie trzyma tablet, ma schowek na rysik z boku. Klawiaturę można odłączyć - jest zapinana na zatrzaski. Z tyłu jest regulowana podpórka, pozwalająca ustawić tablet pod dowolnym kątem. Etui posiada już od klasę rugged. Wszystko to jest oferowane w moim zdaniem bardzo atrakcyjnej cenie. Ja w każdym razie polecam.
Jedna uwaga związana z tym modelem. Etui z boku posiada magnes przyciągający metalowy element z części powiązanej z klawiaturą. Magnes u mnie zakłócał pracę rysika na obszarze ok 5mm wokół frontowej kamerki. Zdecydowałem się go wyjąć, bo nie ma to większego wpływu na funkcjonalność etui. Po tej operacji rysik działa bez zakłóceń. Wspominam o tym dla jasności.