Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsunga Galaxy TAB S7+ pęknięty ekran

(Temat utworzony: 17-08-2021 04:34 PM)
650 Wyświetlenia
Quitem
Student
Opcje

Czy to możliwe że trzymiesięczny tablet podczas czyszczenia ściereczką pęka na pół. Powstaje rysa przez cały ekran. Wiem że nikt nie uwierzy że nie było bum ale tablet jest włożony do dobrego etui który go w pełni zabezpiecza. Wiele lat użytkowałem iPady i nigdy takie coś nie miało miejsca. Podejrzewam że ekran był źle osadzony i to spowodowało pęknięcie przy nacisku podczas czyszczenia. No ale nie jestem tego w stanie udowodnić. Będzie trzeba się męczyć z kreską na ekranie. Chyba że znacie sposób na zalanie takiego pęknięcia i po tym naklejenie szkła ochronnego?IMG_1250.jpg

4 Odpowiedzi
Artur1971
Voyager
Opcje
Użytkuję Tab S7plus od roku najlepszy tablet jaki miałem a mam też iPady,oczywiście mam też oryginalne etui , uszkodzenie które opisujesz na 100% jest mechaniczne .
0 Like
Quitem
Student
Opcje

Oczywiście że mechaniczne. Bo czyszczenie ekranu jest czynnością mechaniczną! Ale czy tablet za takie pieniądze nie powinien mieć bardziej wytrzymałego szkła?

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Jesteś pierwszą osobą na forum, która zgłosiła pęknięcie wyświetlacza w tym modelu. Przykro mi z tego powodu, ale jak sam widzisz nie jest to częsta usterka zgłaszana przez innych użytkowników.

Members_vjC2kPI
First Poster
Opcje

Zrobiło mi się bardzo podobne pęknięcie. Też od prawego górnego rogu, pod kątem ok. 45 stopni w dół ekranu. Pęknięcie nie było skutkiem uderzenia - po otwarciu w etui zauważyłem rysę, która okazała się nie być rysą, ale pęknięciem. Mam Galaxy Tab S7 FE.

Miałem wcześniej kilka tabletów, nawet jakiegoś badziewnego Chińczyka, co mu się guzik on/off zapadł od używania, i z żadnym nie było takich historii. A to niby jakiś porządny, drogi tablet. Do tego dowiedziałem się od technika że szybka jest zespolona z wyświetlaczem i że nie da się wymienić samej szybki, trzeba wymienić cały wyświetlacz. A koszt wymiany wyświetlacza to prawie połowa ceny tabletu.

0 Like