Zavřít

What are you looking for?

zrušit
Zobrazování výsledků pro 
Hledat místo 
Měli jste na mysli: 

Původní téma:

S9 FE display

(Téma vytvořeno: 01-02-2024 12:29 PM)
170 Zobrazení
M4FeG
Journeyman
Možnosti
Dobrý den, zajímalo by mě jaký display vlastně Samsung S9FE používá. Protože na stránkách Samsung je napsáno TFT dále všichni recenzenti píší o TFT IPS a nebo IPS LCD. Snažil jsem se v tom nějak vyznat. Z toho co jsem našel tak TFT display může být typu IPS, VA nebo TN. Ale proč teda Samsung na svých stránkách píše jen TFT hodně lidí je třeba na redditu kritizuje a říkají, že je to hrozný typ displaye se špatnými pozorovacími úhly. Ostatní výrobci jako Apple, Lenovo nebo Xiaomi udávají rovnou IPS. Mně samotnému příjde, ale display velmi dobrý, jasně nejedná se o amoled, ale to v této cenovce nemá stejně nikdo.
0 Like
4 Odpovědi
Eazy
Big Cheese
Možnosti
Dobrý den, TabS9FE používá LCD panel (technologicky označeno).

Galaxy S25 | Galaxy Book4 Pro | Galaxy Watch Ultra | Galaxy Buds3 Pro | Galaxy Ring
0 Like
JeoCZ
Hotshot
Možnosti
TFT je nadřazená kategorie pro displeje typu IPS, VA a TN. U Tab S9 FE jsou typu IPS, stejně jako např. loňské malé Tab S8 (Tab S8+ a Ultra byly pak amoled). TFT není žádná nadávka a Samsung to tak píše asi kvůli zjednodušení kategorií jen na 2 - TFT nebo AMOLED. U PC monitorů totiž používá i VA panely.
Libb
MegaStar
Možnosti

Dobrý den, ono se jedná o něco jako Xerox u kopírek. LCD je technologie tekutých krystalů, kdy je displej tvořen tenkou vrstvou něčeho, co mění průhlednost, když tím prochází elektrický proud. Pod to se hodí zdroj světla a barevné filtry a ztmavováním dosáhnete toho, že prosvítají ty barvy, které chcete. 
TFT je konkrétní technologie tenkých tranzistorů
IPS je ještě další technologie, která vylepšuje věrnost barev zvláště pro pozorování pod úhlem (zboku). 

Takže vlastně můžete říct LCD TFT IPS a nebude to vyloženě špatně, ale v praxi se používá buď to IPS, protože je to nejvíc určující a nebo TFT/LCD, protože to je dostatečně obecné. Dnes je moderní nezatěžovat zákazníka detaily (což je škoda).

A abyste si z toho něco odnesl: TabS9 FE má velice slušný displej s věrnými barvami, který netrpí vypalováním. Sám jsem měl Tab S8 se stejnou technologií a po přechodu na Tab S9, který má AMOLED, jsem pozoroval především černější černou, jinak má každá technologie co nabídnout. Můj monitor EIZO, který používám pro retuše fotografií, má technologii IPS.

Samsung S25 Ultra JetBlack 1 TB | Pixel 8a 128 GB | Samsung Galaxy Tab S9 256GB
Samsung Galaxy Watch Ultra | Samsung Galaxy Buds2 Pro / Buds3 Pro

AryaX
Voyager
Možnosti
Všechno jsou to vlastně "fancy" cesty jak řeknout že display je LCD.
0 Like