o 01-02-2024 12:29 PM
o 01-02-2024 12:34 PM
o 01-02-2024 03:23 PM
o 01-02-2024 04:59 PM
Dobrý den, ono se jedná o něco jako Xerox u kopírek. LCD je technologie tekutých krystalů, kdy je displej tvořen tenkou vrstvou něčeho, co mění průhlednost, když tím prochází elektrický proud. Pod to se hodí zdroj světla a barevné filtry a ztmavováním dosáhnete toho, že prosvítají ty barvy, které chcete.
TFT je konkrétní technologie tenkých tranzistorů
IPS je ještě další technologie, která vylepšuje věrnost barev zvláště pro pozorování pod úhlem (zboku).
Takže vlastně můžete říct LCD TFT IPS a nebude to vyloženě špatně, ale v praxi se používá buď to IPS, protože je to nejvíc určující a nebo TFT/LCD, protože to je dostatečně obecné. Dnes je moderní nezatěžovat zákazníka detaily (což je škoda).
A abyste si z toho něco odnesl: TabS9 FE má velice slušný displej s věrnými barvami, který netrpí vypalováním. Sám jsem měl Tab S8 se stejnou technologií a po přechodu na Tab S9, který má AMOLED, jsem pozoroval především černější černou, jinak má každá technologie co nabídnout. Můj monitor EIZO, který používám pro retuše fotografií, má technologii IPS.
o 01-02-2024 09:20 PM