Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Rysik S Pen działa jakby chciał, a nie mógł

(Temat utworzony: 29-09-2024 11:12 AM)
287 Wyświetlenia
bugsaj
Apprentice
Opcje
Cześć! Kupiłam jakiś czas temu Tab S6 Lite z rysikiem S Pen. Zrobiłam to głównie z myślą o studiach, ale zauwazylam że rysik nie do końca ze mną współpracuje. Jeżeli chce coś zaznaczyć w kółeczko (to samo gdy piszę "o" itd) ma duży problem, bo przerywa.
Podobnie gdy chce zaznaczyć coś dłuższą linią. Nie wiem czy to przerywanie jest kwestią grotu? Czy może mam wadliwy rysik, bo nie widziałam podobnych opinii. Stąd moje pytanie czy jest coś co mogę z tym zrobić? A może to nie jest normalne i mam wnieść o reklamację?

Edit: Zgłosiłam reklamację rysika i jest o niebo lepiej. Dziękuję za pomoc.
Miłego dnia wszystkim
0 Like
6 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Witam. A czy tablet ma Pani w jakimś etui? Jeśli tak to proszę go wyjąć i sprawdzić ponownie.
kamil40013
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@bugsaj, Czy przy mocniejszym dociśnięciu rysika do ekranu przerywanie też występuje ? Dobrze by było, gdybyś sprawdziła działanie tabletu z innym rysikiem, jeśli pomysł z etui się nie sprawdzi.

bugsaj
Apprentice
Opcje
sprawdziłam i etui nie sprawia problemu, co najlepsze podczas pisania jako zmiana na tekst, rysik działa dużo lepiej
0 Like
bugsaj
Apprentice
Opcje
właśnie zamówiłam inny rysik i działa bez zarzutu. jedynym problemem jest to, że sam tablet rozpoznaje wyłącznie s Pena. a odnośnie dociśnięcia - jest tak samo, większy problem robi prędkość pisania
0 Like
PiotrCh
Expert
Opcje

@bugsaj Jeśli w przypadku użycia innego rysika nieprawidłowości nie występują, prawdopodobnie S Pen uległ uszkodzeniu. Warto wybrać się do serwisu, w celu wymiany niesprawnej końcówki rysika.

https://www.samsung.com/pl/support/service-center/ 

bugsaj
Apprentice
Opcje
dziękuję, spróbuję tak zrobić
0 Like