Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z szybkim ładowaniem

(Temat utworzony: 27-04-2022 10:28 PM)
341 Wyświetlenia
Hans Landa
Journeyman
Opcje

Witam.
Mam problem z szybkim ładowaniem na wszystkich swoich urządzeniach Samsung. Szybkie ładowanie skraca w prawdzie czas potrzebny do naładowania baterii... sęk w tym, że skraca go o raptem o parę minut. Naładowanie mojego nowego tabletu S6 lite do pełna zajmuje może 30 minut mniej, podobnie było z poprzednim tabletem A7 i tak samo jest z telefonem A50. O co może chodzić? Ile powinno zająć naładowanie do pełna takiego tabletu S6 lite? U  mnie różnice są minimalne. Kupiłem odpowiednią 15 watową szybką ładowarkę Samsunga, nawet kable kupiłem nowe(nie wiem czy to ma jakieś znaczenie czy nie) też Samsunga. W opcjach tabletu/telefonu włączyłem szybkie ładowanie. Gdy podłączam urządzenia do ładowanie to pojawia się napis "szybkie ładowanie", czyli niby jest ok, a jednak trwa to nadal bardzo długo. Jakieś pomysłu o co może chodzić? Z góry dzięki za pomoc

0 Like
3 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@HANS Lada Witam. Wszystko zależy od pojemności baterii I czy telefon w tym czasie czymś obciążamy. Szybkie ładowanie trwa tak ok w przypadku mojego S20+ 1:30 godz.
Mighn
Big Cheese
Opcje
Szybkie ładowanie działa dobrze przy bardzo rozładowanej baterii, a potem spowalnia aż do poziomu normalnego ładowania przy prawie pełnej, i generalnie robi różnicę tylko jeśli potrzebujesz na szybko podładować prawie zupełnie rozładowane urządzenie... tak więc różnica w ładowaniu całej baterii nie jest jakaś wielka, a jeśli ładujesz od tych 60% jest już praktycznie żadna. Gdyby tak nie było, to bardzo by się nagrzewała bateria, co z kolei znacznie skracało by jej żywotność. I tak, szybkie ładowanie to przede wszystkim chwyt marketingowy.
Hans Landa
Journeyman
Opcje
C óż trochę W takim razie się trochę zawiodłem. Tak czy inaczej dziękuję za wyjaśnienia'
0 Like