Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Problem z bluetooth w Tab S8 Ultra 5g

(Temat utworzony: 18-04-2023 09:11 PM)
278 Wyświetlenia
Darioo607
Apprentice
Opcje
Hej,
Od 2 dni posiadam Tab s8 Ultra. Sparowałem go z dwoma głośnikami Tribit Stormbox Blast i niestety bluetooth co paręnaście sekund przerywa. Połączenie tabletu do głośnika odbywa się przez 1 głośnik ( główny ), który łączy się z drugim . Tak więc w ustawieniach tabletu widać tylko jeden podłączony głośnik, ale grają dwa w trybie stereo.
Technicznie wszystko połączone ok, ale dźwięk po chwili zaczyna przerywać i mam wrażenie, że pogarsza się jakość. Przy połączeniu z jednym głośnikiem nie ma tego problemu. Testowałem z różnymi pojedynczymi głośnikami i jest ok.
Mam jeszcze telefon i Tab s7 + na których rowniez testowalem i wszystko działa świetnie przy połączeniu z dwoma głośnikami tą samą metodą. Na razie zresetowałem ustawienia sieciowe, ale to nie pomógło. 
Czy ktoś wie co może być przyczyną.?
Pozdrawiam,
Darek

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Darioo607
Apprentice
Opcje
Ok, poaktualizowalem soft głośnika ( jeden nie miał najnowszej aktualizacji ), przeinstalowałem apke, zmieniłem nazwy głośników i śmiga. Dzięki za pomoc.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 Odpowiedzi
Darioo607
Apprentice
Opcje
Niestety, po tych czynnościach dźwięk się pogorszył i przerywa częściej. Tymczasem, pani z Tribit Customer Service odpisala mi , że prawdopodobnie występuje niekompatybilność z tym modelem tabletu ( dziwne ). Głośniki posiadają bluetooth 5.3.
0 Like
Darioo607
Apprentice
Opcje
Spróbuję zresetować głośniki i przywrócić do ustawień fabrycznych.
0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

Możesz jeszcze spróbować przywrócić ustawienia fabryczne bez kopii zapasowej, ale niestety nie mogę zagwarantować, że to rozwiąże problem. Możliwe też, że jest dokładnie tak jak w otrzymanej przez Ciebie odpowiedzi z firmy Tribit.

0 Like
Rozwiązanie
Darioo607
Apprentice
Opcje
Ok, poaktualizowalem soft głośnika ( jeden nie miał najnowszej aktualizacji ), przeinstalowałem apke, zmieniłem nazwy głośników i śmiga. Dzięki za pomoc.
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darioo607  Świetnie że wszystko juz działa, dziękujemy za informacje :smiling-face:

0 Like
mirudo24
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Darioo607, to bardzo dobra wiadomość. Cieszę się, że udało się rozwiązać problem.

0 Like